22
Mayıs
2024
Çarşamba
SİLOPİ - ŞIRNAK

Cudi'de büyük operasyon

Genelkurmay Başkanlığı, Siirt, Hakkari ve Şırnak'ı kapsayan alanda ilan ettiği geçici güvenlik bölgesi süresini uzatmasından sonra Şırnak'ın Silopi ilçesinin kuzeyinde bulunan Cudi Dağı'nda korucuların da katıldığı büyük bir operasyon başlattı.

Şırnak'ın Silopi ilçesinde özel eğitimli komando birliği ve köy korucuları tarafından terör örgütü PKK'ya karşı operasyon başlatıldı. Genelkurmay Başkanlığı'nın, Siirt, Hakkari ve Şırnak'ı kapsayan alanda ilan ettiği geçici güvenlik bölgesi süresini uzatmasından sonra Şırnak'ın Silopi ilçesinin kuzeyinde bulunan Cudi Dağı'nda korucuların da katıldığı büyük bir operasyon başlatıldı.

Cudi Dağı kırsalında dün akşam geç saatlerden itibaren ve köy korucularının da katıldığı geniş çaplı bir operasyon halen devam ediyor. Operasyon bölgesinden dönen zırhlı araçlar 23. Mekanize Tuğay Komutanlığı'nda toplandı. Operasyona Özel Harekat Timleri ve korucuları da katılırken, havadan da helikopterler destek verdi. Operasyonun genişletilerek sürdürüleceği bildirildi.

iha
Yayın Tarihi : 9 Eylül 2007 Pazar 12:52:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?