22
Mayıs
2024
Çarşamba
SİLOPİ - ŞIRNAK

Dev kertenkeleler doğaya bırakıldı

Silopi ilçesinde vatandaşlar tarafından bulunup belediyeye teslim edilen dev kertenkeleler, doğal ortamlarına bırakıldı. 

Daha önce piknik yaptıkları yerde buldukları dev kertenkeleleri yakalayan vatandaşlar, hayvanları belediye ekiplerine teslim etmişlerdi. 

Vatandaşları bu sürüngen hayvanlara dokunmamaları konusunda uyaran belediye ekipleri, bundan sonra dev kertenkeleleri yakalayanlar hakkında işlem başlatacaklarını söyledi. Şırnak Çevre ve Orman Müdürlüğü Doğa Koruma ve Milli Parklar Şubesi'nce, Silopi'de köylüler tarafından yakalanan ve Silopi Belediyesi Veteriner Hekimi M. Emin Güler'e teslim edilen Varanus Griseus türü
2 kertenkele, yeniden ilçedeki doğal ortamına bırakıldı. 

Silopi Belediyesi Veterineri M. Emin Güler, dev kertenkelelerin bu bölgede sıklıkla görüldüğünü ifade ederek, "Vatandaşlarımızdan, nesli tükenmek üzere olan ve Türkiye'de sadece Silopi bölgesinde bulunan bu dev kertenkelelere dokunmamalarını istiyoruz. Genellikle piknik yapan vatandaşlarımız bu hayvanları yakalayıp bize getirmekle doğal ortamlarından uzaklaştırıyor. Bundan sonra dev kertenkeleleri yakalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır" dedi.
İHA
Yayın Tarihi : 22 Mayıs 2007 Salı 11:19:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?