29
Mayıs
2024
Çarşamba
SİLOPİ - ŞIRNAK

Doğum günü süprizi

Şırnak'ın Silopi ilçesinde doğuştan engelli olan 15 yaşındaki Mehmet Avanol, hayatında ilk kez doğum günü pastasını kesti. 

Doğum gününde ilk kez tekerlekli sandalyeye binen engelli Mehmet'in çok mutlu olduğu görüldü. 

Mehmet'in evinde düzenlenen doğum günü kutlamasına Silopi Emniyet Müdürü Nusret Kapaklıkaya, Silopi Engellileri Yaşatma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı İdris Kalenderoğlu ve Avukat M. İhsan Kalkan katıldı. Doğuştan bir ayağı ve iki parmağından engelli olan Mehmet Avanol, Silopi İlçe Emniyet Müdürü Kapaklıkaya'nın katkıları ile tekerlekli sandalye sahibi oldu. Mutluluğu yüzünden okunan genç engelliye doğum günü pastasını Emniyet Müdürü Nusret Kapaklıkaya yedirdi. Emniyet Müdürü tarafından tekerlekli sandalyede bir süre dolaştırılan Mehmet Avanol oldukça heyecanlandı. 

Silopi İlçe Emniyet Müdürü Nusret Kapaklıkaya, toplumun genelde bu tür fiziksel rahatsızlığı olan kişilere özürlü gözüyle baktıkları söyledi. Engellilerin yıllardır bu şekilde yaşam mücadelesini verdiklerini belirten Kapaklıkaya, "Bunları çok büyük eksiklik olarak görmemek gerekir. İnsan isteyince başaramayacağı hiçbir şey yoktur yeter ki istesin. Belki fiziksel imkanlarımız her şeye müsaade etmeyebilir ama mutlaka engellilerinde yapacak bir şeyi vardır. Bize kalanda bunları tespit ederek ihtiyaç duydukları eksikleri yerine getirme aşamasında elimizden geleni kadar yardımcı olmaya çalışmaktır" dedi. 

Hayatın her şeye rağmen yaşanmaya değer olduğunu anlatan Kapaklıkaya, şöyle konuştu: "Zaman zaman televizyon programlarında seyrediyoruz, fiziksel eksikleri olmasına rağmen bazı alanlarda çok başarılı insanlar var. Yani bunları kendimize örnek alabiliriz. Amacınız onlardan da daha başarılı olmaksa bizimde mutlaka yapacağımız güzel şeyler olur. Bundan sonra hep Mehmet'in yanındayız neyi yapmak isterse bizde ona yardımcı olacağız." 

Kendisinin bir bedensel engelli olarak büyük zorluklar çektiğini söyleyen Silopi Engellileri Yaşatma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı İdris Kalenderoğlu da buna rağmen hayattan hiç kopmadığını söyledi. Başkan Kalenderoğlu, köyde yaşadığını belirterek şöyle konuştu: "Hiç okuma yazma bilmiyordum ama çok istedim engel falan tanımadım her istediğime kavuştum. Şu an okumayı ve yazmayı iyi biliyorum. 

Önemli olan istemektir. Emniyet müdürünün engellilere olan yaklaşımından çok etkilendim. Engellilere çok sıcak ve içten davranıyor. Böyle bir günde bizleri unutmadığı için kendisine çok teşekkür ediyorum." 

Engelli Mehmet'in annesi Gazal Avanol ise çocuğunun hayatında ilk kez doğum gününü kutladığını ve bu yüzden çok mutlu olduğunu söyledi. Doğum gününde oğlu Mehmet tekerlekli sandalye sahibi olduğu için çok sevindiğini söyledi.

.
Yayın Tarihi : 6 Nisan 2008 Pazar 15:10:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
tarık gündoğdu IP: 88.224.73.xxx Tarih : 27.09.2008 13:14:17

süper olmuş hayırlayanların ellerine kolarına kalplerine salık