19
Mayıs
2024
Pazar
SİLOPİ - ŞIRNAK

Doktor bulamayınca Mersin'e gitti

Silopi Devlet Hastanesi’ndeki tek doğum uzmanının izne ayrılması, yedi aylık hamile Zeynep Oluk’u mağdur etti

Bir çocuk annesi 38 yaşındaki Zeynep Oluk, ağrılarının artması üzerine üç gün önce Şırnak’ın Silopi ilçesi Devlet Hastanesi’ne gittiğinde, görevli tek kadın doğum doktorunun yıllık izinde olduğunu öğrendi. Yetkililer tarafından başka bir kente gitmesi önerilen Oluk, akrabalarının bulunduğu Mersin’e geldi.
Mersin’de önceki gün sancılarının artması üzerine Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’ne getirilen ve hemen ameliyata alınan Oluk, üçü erkek dört bebek dünyaya getirdi. Eşinin Irak’a kamyonla yük taşıdığını belirten Oluk, şunları söyledi:

Eşi bebeklerini görmedi
“Eşim yedi aylık doğan bebeklerimizi henüz görmedi. Telefonla görüştüğümüzde ‘Artık beş çocuğumuz oldu’ dedim. Çoklu bebeğimin olacağını söylediklerinde ikizimin olacağını düşünüp çok heyecanlanmıştım. Şimdi bir anda dört çocuğum daha oldu. Bu duruma sevineyim mi üzüleyim mi bilemiyorum. Çünkü kısıtlı imkânlarla sürdürdüğümüz hayatımızda dört bebeğin masraflarını karşılamak oldukça güç olacak.”


Doğumu gerçekleştiren Kadın Doğum Uzmanı Ergün Eser de, hastanın yedi aylık prematüre doğum yaptığını ve gebeliğin normal yollarla gerçekleştiğini tespit ettiklerini söyledi. Ameliyatın oldukça başarılı geçtiğini anlatan Eser, “Durumu gayet iyi” dedi.


Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Saime Aksın da, bebeklerin kuvözlerde tutularak olası enfeksiyonlardan korunmasını sağlamaya çalıştıklarını, bebeklerin 800 gram ile 1 kilogram ağırlığında ve sağlıklı olduğunu söyledi.

aa
Yayın Tarihi : 17 Ağustos 2008 Pazar 12:00:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?