22
Mayıs
2024
Çarşamba
SİLOPİ - ŞIRNAK

Dolandırılan mülteciler polise sığındı

Silopi İlçesi'nde Irak uyruklu 1'i bayan 2 kişi, dolandırıldıklarını öne sürerek polise sığındı. 

Aileleriyle Avrupa'da yaşayan yakınlarının yanına gitmek için tanımadıkları kişilerle anlaşan M.N. ve R.M. adlı Iraklı mültecilerin Avrupa hayali, polis karakolunda son buldu. 

Türkiye'den Avrupa'ya yasadışı yollardan gitmeye çalışan mülteciler, dolandırıldıklarını anlayınca çareyi Türk polisine sığınmakta buldu. Silopi Devlet Hastanesi'nde sağlık taramasından geçirildikten sonra mahkemeye çıkarılan Irak uyruklu R.M ve M.N. kardeşlerin, Habur Sınır Kapısı'ndan sınır dışı edileceği bildirildi. 

Kız kardeşiyle yeğenlerini Avrupa'da yaşayan eniştelerinin yanına götürmek isteyen M.N. adlı mülteci ile Avrupa'da yaşayan kocasının yanına gitmek isteyen kardeşi R.M., Irak tarafından tanımadığı kişilerle anlaştıklarını, ancak şahısların kendilerini dolandırdığını söyledi. R.M adlı Irak uyruklu mülteci, "Kocam, Avrupa'da çalışıyor. Çocuklarım ve ağabeyimle onun yanına gidecektik. Bunun için Irak'ta tanımadığım bir kişiyle 2 bin dolar karşılığında bizi Avrupa'ya götürmesi kaydıyla anlaştık. Irak sınırını yürüyerek Silopi'ye geldik. İlçe merkezine geldiğimizde adam, bizi çarşıda bırakarak birazdan geleceğini söyledi. Ancak saatler geçmesine rağmen kimse gelmedi ve dolandırıldığımızı anladım. Biz de polislere sığındık" dedi.
İHA
Yayın Tarihi : 8 Ocak 2007 Pazartesi 14:42:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?