19
Mayıs
2024
Pazar
SİLOPİ - ŞIRNAK

Domuz gribine karşı termal kamera

Şırnak İl Sağlık Müdürlüğü, Silopi'de bulunan Habur Sınır Kapısı'na termal kamera yerleştirerek domuz gribine karşı önlem alacak.

İl Sağlık Müdür yardımcısı Dr. Hasan Keskin, termal kamerayı önümüzdeki günlerde Habur Sınır Kapısı'nda kullanmaya başlayacaklarını söyledi.

Şırnak İl Sağlık Müdürlüğü, Silopi'de bulunan Habur Sınır Kapısı'na domuz gribine karşı önlem olarak termal kamera yerleştirecek. Her geçen gün dünyada etkisini daha da artıran domuz gribine karşı Sağlık Bakanlığı'nın önlem aldığını belirten İl Sağlık Müdür yardımcısı Dr. Hasan Keskin,

"Yurtdışından gelen vatandaşların ülkemize bu hastalığı getirmemeleri için Habur Sınır Kapısı'ndan Türkiye'ye girişleri 24 saat termal kamerayla izleyeceğiz. Domuz gribini önlemek için gelen bu cihaz sadece domuz gribi değil, diğer salgın olan vakaları da önleyecek. Termal kamera insana tutulduğu zaman direkt vakayı belli etmez. Sadece insanda ateş var mı, yok mu? Onu belirler. Ateş varsa sağlık ekibimiz anında müdahale ederek, sağlık taramasından geçirecek. Zaten domuz gribinin en önemli belirtisi yüksek ateştir. Dünya Sağlık Örgütü'nün yayınladığı rakamlar var. En son domuz gribi hastalığından 270 kişi öldü. Vaka sayısı 20 binin üzerinde. Domuz gribi için ulusal düzeyde en yüksek seviyede alarm verilmiştir. Sağlık Bakanlığımız ülkemize bu hastalığın gelmemesi için bize termal cihazı gönderdi. Bu kamerayı kullanacak olan sağlık personelimiz giriş-çıkışlarda geçen vatandaşın yüzüne tutacak. Bu termal kamera yüz teninin üzerindeki sıcaklığı tespit ediyor. Vatandaşta ateş olduğu zaman kamera ten üzerinde yeşil gösteriyor. Normalde termal kamera insanları yüzünü siyah ile gri renkte gösteriyor. Irak'tan ülkemize giriş yapacak olan vatandaşın teninde yeşil renk görüldüğü zaman sağlık personelimiz anında o kişiyi alıp bir sağlık taramasından geçirecektir" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 30 Haziran 2009 Salı 12:38:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?