31
Mayıs
2024
Cuma
SİLOPİ - ŞIRNAK

Dört gündür elektrik yok

SİLOPİ'DE ELEKTRİK SIKINTISI

Şırnak'ın Silopi ilçesi Şehit Harun Boy Mahallesi'nde 4 gün önce patlayan trafo yüzünden elektriksiz kalan mahalle sakinleri, yetkililerden yardım bekliyor.

Silopili vatandaşlar, 20 yıl öncesinden kalma trafoların kullanıldıklarını belirterek, artık bu soruna köklü bir çözüm getirilmesini istediklerini belirtti.

Mahalle sakinlerinden Mustafa Yılmaz, elektrik dağıtım hattının uzun yıllardan beri bakım görmediğini ve bu yüzden sık sık elektriklerinin kesildiğini söyledi. Bunun acısını ilçe halkının çektiğini belirten Yılmaz, "Elektrik; su ve hava gibi en temel ihtiyaç. Elektrik olmayınca hayat duruyor. Yaşanan elektrik sıkıntının çözümü için yetkilileri çözüm bulmaya çağırıyoruz" dedi.

4 gün önce patlayan trafo yüzünden büyük sıkıntı çektiklerini belirten mahallilerden İsmail Kösen ise, "Hangi devirde yaşadığımızı bizler de şaşırdık. Millet uzaya nasıl çıkacağının hesaplarını yaparken, bizler 'Acaba elektriklerimiz ne zaman gelir diye?' diye kara kara düşünüyoruz. En ufak bir yağmurda bile günlerce elektriksiz kalıyoruz. Çocuklarımız ödevlerini yapamıyor. İlçede sanki eski çağ dönemini yaşıyoruz. Yetkilileri çözüm bulmaya çağırıyoruz" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Şubat 2011 Perşembe 10:40:02
Güncelleme :17 Şubat 2011 Perşembe 11:06:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?