27
Mayıs
2024
Pazertesi
SİLOPİ - ŞIRNAK

Doruklu Mezarlığı'na inceleme talebi

Şırnak Barosu avukatlarından M. İhsan Kalkan, Silopi ilçesi Doruklu köyü yakınlarındaki alanda inceleme yapılması için Cumhuriyet Başsavcılığı'na dilekçe ile başvurdu.

Silopi Kaymakamlığı önünde konu hakkında bir açıklama yapan Av. İhsan Kalkan, Silopi Cumhuriyet Savcılığı'nın Doruklu köyü yakınlarındaki alanda inceleme yapması için başvuruda bulunduğunu belirtti. Kalkan, "Bundan sonraki sürecin, faili meçhullerle değil, faili meçhul cinayetlerin faillerinin belirlendiği ve hak ettikleri cezaların verildiği bir dönem olması gerekir. Hukuk devleti olmanın gereği olarak, devletin hatalarıyla yüzleşmesi gerekir. Önümüzdeki sürecin bu açıdan çok önemli bir fırsat doğurduğunu düşünüyoruz. Bizce bu fırsatın da sonuna kadar kullanılması gerekir" dedi.

Avukat Kalkan'ın faili meçhule kurban gittiği ileri sürülen Kamil Bilgeç'in oğlu Mehmet Bilgeç adına Silopi Cumhuriyet Başsavcılığı'na verdiği dilekçede şu ifadeler yer aldı:

"Özellikle bir dönemler, 1990-2000 yılları arasında, olayların yoğunluklu olarak yaşandığı bir dönemde, insanların bir yönüyle alındıkları ve kayboldukları herkesçe bilinmektedir. Bu durumda maalesef yaşanmış binlerce faili meçhul cinayet söz konusudur. Bununla ilgili bilgi ve belgeler, gerekse Tuncay Güney ve Abdulkadir Aygan'ın konunun aydınlığa kavuşması için birtakım bilgiler verdiği, faili meçhul cinayetlerin cesetlerinin gömüldüğü yerler hakkında ayrıca açıklamalarda bulunduğu bu bulguların dikkate alınması gerektiği, bu durumun ayrıca Ergenekon soruşturması ile birlikte sabitlik kazandığını ve olayların boyutlarını tüm çıplaklığıyla ortaya koyduğunu göstermektedir. Ayrıca, konuyla ilgili basında yer alan tüm haberlerin bu kapsamda delil olarak değerlendirilmesi gerektiği açıktır.

Müvekkilin daha önceki beyanlarında belirttiği üzere, (Kamil Bilgeç) 27 Kasım 1995 tarihinde akşam saatlerinde Silopi Çarşı merkezinden evine gelmek üzere iken, kimliği belirsiz kişi veya kişilerce alınmak suretiyle götürülmüştür. Bugüne kadar konuyla ilgili yapılan bütün çalışmalara ve girişimlere rağmen henüz kendisinden bir haber alınamamıştır. Kuvvetle muhtemeldir ki, o dönem yaşanan faili meçhul cinayetlerden birisinin hedefi haline de müvekkilin babası gelmiştir. Yukarıda arz ve izah ettiğimiz nedenler ışığında, bundan sonraki çalışma ve aşamalarda özellikle şüphelerin yoğun olarak yaşandığı ve beyanlara yansıyan kimsesizler mezarı ile Doruklu köyü yakınlarındaki alanda keşif yapılması, ayrıca yapılacak keşif çalışmaları için tarafımıza bilgi verilmesi hususu ile bulunacak kemikler üzerinde gerekli DNA incelemesinin yaptırılması, ayrıca suçluların cezalandırılması için kamu davası açılması hususunda gereği, bilvekale saygı ile talep olunur."
 

iha
Yayın Tarihi : 19 Mart 2009 Perşembe 12:39:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?