19
Mayıs
2024
Pazar
SİLOPİ - ŞIRNAK

DTP'li başkanın babasına gözaltı

ŞIRNAK'ın Silopi İlçesi Jandarma Komutanlığı, yurt dışından kaçak çay ve çeşitli gıda maddeleri getirip piyasaya süren bir şebekeyi ortaya çıkardı. Gözaltına alınan şüpheliler arasında Hakkari'nin Şemdinli İlçesi Belediye Başkanı DTP’li Sedat Töre'nin babası B.T. de bulunuyor.

Silopi İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, kaçak yollarla başta çay olma üzere çeşitli gıde maddelerini yurda getirip sahte evrak ve irsaliye düzenleyerek Türkiye'nin çeşitli illerinde piyasaya sürüldüğünü belirledi. Jandarma, Habur Sınır Kapısı yakınlarındaki Kizir Mevkii'nde uluslararası ihracaat ve ithalat yapan bir firmanın deposuna baskın düzenledi. Baskında 2.5 ton kaçak çay ile 46 bin çeşitli gıda maddesi ele geçirildi. Burada gözaltına alınan 1 kişinin verdiği ifade üzerine operasyon Hakkari, Adana ve Gaziantep’e kaydırıldı. Bu kentlerde eş zamanlı yapılan operasyonlarda 4 kişi daha gözaltına alındı.

Hakkari’nin Şemdinli İlçesi'nde yapılan operasyonda gözaltına alınan şüpheli B.T.'nin Şemdinli Belediye Başkanı DTP’li Sedat Töre'nin babası olduğu belirtildi. Şebeke üyelerinin kaçak çay ve gıda maddelerinin kargo ile sevkettiklerini söylemesi üzerine Cizre İlçesi'nde bir kargo firmasında da arama yapıldı. Aramada, yaklaşık 6 ton kaçak çay ele geçirildi.

Gözaltına alınan B.T., O.A., M.Ö., Ö.A., ile O.A. hakkındaki soruşturma Silopi İlçe Jandarma Komutanlığı’nda sürdürülürken şüphelilerin, ‘Örgütlü şekilde kaçakçılık yapmak’ suçlamasıyla adliyeye sevkedileceği belirtildi.
 

Hürriyet
Yayın Tarihi : 18 Kasım 2009 Çarşamba 13:10:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?