19
Mayıs
2024
Pazar
SİLOPİ - ŞIRNAK

Düğüne gaz bombası!

ŞIRNAK’IN Silopi İlçesi’nde düğün yapılan alanın yakınından geçen polis aracının taşlanmasının ardından, polisin gaz bombasıyla müdahale ettiği ileri sürüldü. Bombalarından birinin 2 yaşındaki Elif Güngen’in başına isabet ettiği, minik kızın bu nedenle kafatası kemiğinde kırık olduğu iddia edildi.

Nuh Mahallesi’nde dün düğün yapılan alanın yakınından geçen ’Akrep’ denilen polis aracının taşlı saldırıya uğraması üzerine, polis de iddiaya göre gaz bombasıyla müdahale etti. İddiaya göre polisin kullandığı gaz bombalarından birinin yakın mesafede bulunan 2 yaşındaki Elif Güngen’in kafasına isabet etmesi sonucu, küçük kız ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldı. Silopi’deki ilk müdahaleden sonra Elif Güngen, ambulansla Batman Medikal Park Hastanesi’ne sevk edildi. Minik Elif’in burada çekilen tomografisinde kafatasının arka kemiğinde kırık olduğu durumunun ciddiyetini koruduğu bildirildi.

Müdahale sırasında Elif’i yerden kaldırmak isteyen 20 yaşındaki Mervan Demirtaş’ın ayağına da yakın mesafeden bir gaz bombasının isabet ettiği ve bu yüzden hafif bir zedelenme meydana geldiği belirtildi.

HASTANEYE AKIN ETTİLER

Olayı duyan Silopi Belediye Başkanı BDP’li Emin Toğurlu, BDP Silopi İlçe Başkanı Bahattin Alkış ile il ve ilçe belediye meclis üyelerinin yanı sıra kalabalık bir grup hastaneye geldi. Vatandaşların hastanedeki bekleyişi sırasında polis, muhtemel bir olayın çıkmaması için hastane çevresinde geniş önlem aldı.

Minik Elif’in Batman’a gönderilmesinin ardından hastane bahçesinde kısa bir konuşma yapan Silopi Belediye Başkanı Emin Toğurlu, Silopi halkının ve çocuklarının artık dışarıda rahat bir nefes alamayacak hale geldiğini öne sürerek şöyle dedi:

"Artık yeter diyoruz. 2 yaşındaki Güngen’in kafatasının arkasında çatlak var. Hiçbir suçu olmayan masum çocuğun bu hale gelmesine neden olan kişiler hakkında hiçbir işlem yapılmadı, yapıldığı da görülmemiştir. Ve bize kalkıp ’gerekirse daha fazla gaz bombası atarız’ diyorlar. Biz artık buna dur diyoruz. Yetkilileri artık duyarlı olmaya çağırıyoruz" dedi.

’ŞIRNAK CUMHURİYETİ’NDEN GAZ CUMHURİYETİ’NE

BDP Silopi İlçe Başkanı Bahattin Alkış da, 1992 yılında bölgenin ’Şırnak Cumhuriyeti’ olduğunu öne sürerek, son 7-8 ay içerisinde Şırnak’ın ’Gaz Cumhuriyeti’ne dönüştüğünü söyledi. Önceki gün yine Silopi Devlet Hastanesi morgunda PKK’lının cenazesinin alımı sırasında yaşanan olayları hatırlatan Alkış, "Dün morgun önünde cenazeyi almak için Diyarbakır’dan gelen PKK’lının ailesine bile bu hastanede gaz atıldı. Ve cenazeyi alan teyzesinin de ayağına gaz bombası isabet etti. Polis bu uygulamalarına son vermediği takdirde ilçeyi terk etmek zorunda kalacağız" diye konuştu.

’8 AYDIR POLİS MAHALLEDE NÖBET TUTUYOR’

Elif Güngen’in amcasının oğlu Halil Güngen ise 8 aydan bu yana polisin Nuh Mahallesi’nde nöbet tuttuğunu söyledi. Polisin mahallede bulunmasından halkın rahatsız olduğunu söyleyen Halil Güngen, "Biz evlerimizde rehin kalıyoruz. Ne dışarı çıkabiliyoruz, ne de alışveriş yapabiliyoruz. Bugün de Elif’i başından yaraladılar. Bunu her kim yaptıysa hesabını vermek zorundadır. 2 yaşındaki yaşındaki çocuğa gaz bombası atılır mı?" diye tepki gösterdi.

Batman Medikal Park Hastanesi’nde tedavi gören Elif Güngen’in durumunun ciddiyetini koruduğu ve henüz hayati tehlikeyi atlatamadığı öğrenildi.

 

 

...
Yayın Tarihi : 17 Nisan 2011 Pazar 14:21:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?