24
Mayıs
2024
Cuma
SİLOPİ - ŞIRNAK

Elektrik kesintisi esnafa kepenk kapattırdı

Silopi'de elektrik kesintilerine çözüm bulunamamasına tepki gösteren esnaf, 12.00-18.00 saatleri arası kepenk indirme kararı aldı.

Aylardır elektrik kesintisinin yaşandığı Silopi'de duruma tepki gösteren esnaf, yeni bir uygulama başlatarak tepkilerini ortaya koydu. Uygulamayı başlatan esnaf, işyerlerine "İşyerimiz elektrik kesintilerinden dolayı 12.00-18.00 saatleri arası kapalıdır" yazılı notlar astı.

Elektrikle çalışan internet kafe yetkilileri, bir hafta içinde 10 adet bilgisayarlarının yandığını ve çok sayıda elektronik cihazın zarar gördüğünü ileri sürdü. Yetkililerden mağduriyetlerine çözüm bulunmasını isteyen esnaf, "Elektriklerin sık sık kesildiği 12.00-18.00 saatleri arasında biz de işyerlerimizi kapatma kararı aldık. Eğer yetkililer bir an önce bu soruna çözüm bulmayacaksa, internet kafelerimizi başka yerlere taşımak zorunda kalacağız" dedi.

Uygulamaya katılan pastane işletmecileri ise, 1 aydır doğru dürüst dondurma yapamamaktan yakınarak, "Devlet, vatandaşı mağdur durumdan kurtarmalıdır. 2 aydır mağdur durumdayız. Kaymakamlık ve adliye binasının da elektriği yok. Yetkililer neden soruna çözüm bulmaya çalışmıyor?" şeklinde tepkilerini dile getirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Temmuz 2005 Cumartesi 14:14:18
Güncelleme :2 Temmuz 2005 Cumartesi 14:39:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?