22
Mayıs
2024
Çarşamba
SİLOPİ - ŞIRNAK

Elektrik panoları onarıldı

Şırnak'ın Silopi İlçesi'nde, panoları açık unutulan trafoların tehlike saçması nedeniyle DEDAŞ yetkilileri harekete geçti. 

Yaklaşık 10 bin YTL harcayarak elektrik panolarını onaran DEDAŞ çalışanları, daha sonra hepsine birer asma kilit taktırdı. Panoları açık olan trafoları genel bir kontrolden geçirdiklerini belirten Silopi DEDAŞ Şefi Servet Adan, ilçede kapağı açık pano kalmadığını ifade etti.


 Adan, "İlçede açık olan elektrik panoları halkımız için büyük tehlikeler oluşturuyordu. Bu işten anlayan ya da anlamayan herkes panonun kapağını açıp içindeki sigortaları onarmaya çalışıyordu. Hatta bazen çocuklar bile panoların kapılarını açıp içini karıştırıyorlardı. Bunun üzerine biz de bir çalışma başlattık ve ilçede bulunun bütün panoların kapaklarını önce tamir ettik, ardından asma kilit taktırdık.

 Bütün bunlar bize yaklaşık 10 bin YTL'ye mal oldu. Bundan sonra vatandaşlarımızdan beklentimiz, bu panolara sahip çıkmalarıdır. Yoksa yine eskisi gibi bütün kapılar açıkta olur ve tehlike saçmaya devam eder" dedi.
iha
Yayın Tarihi : 12 Şubat 2007 Pazartesi 10:02:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
idris uşkuca IP: 88.226.5.xxx Tarih : 12.02.2007 19:13:46
öncelikle geçenlerde elekt çarpmasında yaralanan tedaş personeline tüm tedaş çalışanlara geçmiş olsun bu panoların onarmasında öncelik haberi aktaran haber73 de çok tşk ederiz sebeb oldukları için çünkü gerçekten tedaş müdürüne tşk ederiz bir vatandaş olarak gerçekten elektrik gibi hayati bir konuda insanların hayatına mal olan elektrik çarpması gibi açık olan trafoların kapakların kapatılması çok güzel bişey sıra biz vatandaşta o yapılan masraflarda gene bizlerin cebinde ödenmektedir yani bizlerin verdiği vergilerle onun için sahip çıkalım trafolarımıza eğer o trafolar kırlmasaydılar o 10 bin ytl bugün belki bir trafo alınıp elektriksiz bir mahlleyi aydınlatabilirdi saygılarımla idris uşkuca silopi şırnak