22
Mayıs
2024
Çarşamba
SİLOPİ - ŞIRNAK

Elektrik sorununun çözümü toplantısı

Silopi İlçesi'nde sık sık yaşanan elektrik kesintilerine çözüm için bir toplantı düzenlendi. 

Kaymakamlık binasında gerçekleştirilen toplantıya, Kaymakam H. Mehmet Kara, AK Parti Silopi İlçe Başkanı Neşet Kunur, Şırnak DEDAŞ İl Müdürü M.Sait Kara, Silopi DEDAŞ İşletme şefi Servet Adak ve DEDAŞ proje tesis mühendisi Ercan Özbaysar katıldı. 

Toplantı sonrası basına açıklama yapan proje tesis mühendisi Özbaysar, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde genel olarak gerilim düşüklüğü problemi olduğunu ifade ederek, "Gerilim düşüklüğü, sadece Şırnak ve Silopi ile sınırlı değildir. TEİAŞ tarafından zorunlu sebeplerden dolayı DEDAŞ'a düşük yüksek gerilim verildiğinden bütün abonelerimize zaman zaman düşük enerji verilmektedir. Gerilim düşüklüğü ayrıca bazı abonelerimizin de enerjiyi tasarruflu kullanmamalarından kaynaklanıyor. Abonelerimiz, enerjiyi biraz tasarruflu kullanırsa nispeten daha sağlıklı olabilir. Vatandaşlarımızın kaliteli ve sürekli enerjiye kavuşabilmesi için de bizlere tasarruf konusunda yardımcı olmaları gerekiyor. 2006 yılı kapsamında DEDAŞ İl Müdürlüğü Şırnak genelinde yaklaşık 4.000.000 YTL yatırım yapmıştır. Bu yatırımlarımızın arasında ağırlıkla yeni trafo tesisleri ve yine de çok sayıda trafoya güç artışı yapılmıştır" dedi. 

Özbaysar ayrıca, 250 Kw'lık 15 trafonun güç artışına gidilerek 250 Kw'tan 400 Kw'a geçilmesi gerekliliğini belirterek, ihtiyaçları olan bu trafoların Silopi'ye tahsis edilmesinin faydalı bulunacağını sözlerine ekledi.
İHA
Yayın Tarihi : 17 Ocak 2007 Çarşamba 16:43:35
Güncelleme :17 Ocak 2007 Çarşamba 16:46:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?