23
Mayıs
2024
Perşembe
SİLOPİ - ŞIRNAK

Habur esnafı endişeli

Şırnak'ın Silopi İlçesi'nde bulunan Habur Sınır Kapısı'nda büfe işleten vatandaşları işsizlik korkusu sardı. Habur'da yapımı süren TIR parkının tamamlanmasıyla birlikte işsiz kalacaklarından korkan Habur esnafı, parkta kendilerine de yer ayrılması istiyor. Yetkililerden, TIR parkının iş merkezi şeklinde yapılmasını talep eden büfe esnafı, "TIR parkı, iş merkezi şeklinde yapılırsa istihdam da artacaktır. Böylece, hem bizim hem de devletimizin kazancı daha iyi olur" dedi.
Habur'da yapımı sürdürülen 5 bin araçlık TIR parkı, vatandaşlarda bazı endişeler bırakıyor. Habur'da büfe işleten vatandaşlar, TIR parkının tamamlanmasından sonra işsiz kalmaktan korktuklarını dile getirdi. Yapımı süren TIR parkında kendilerine yer ayrılmamış olmasından duydukları korku ve endişeyi dile getiren Habur esnafı, yetkililerden tır parkında kendilerine de yer ayrılmasını istiyor.

Esnaf olarak konuyla ilgili düşüncelerini aktaran büfe işletmecisi Semih Aydemir, "Habur, yıllardır bizim için bir ekmek kapısı oldu. Yapabileceğimiz bir iş olmadığı için biz de burada hem şoförlerimizin ihtiyaçlarını gidermeye çalışıyoruz hem de ekmeğimizi kazanıyoruz. Ama burada yapılan 5 bin araçlık TIR parkı, bizim ekmeğimizi kazanmamıza engel olabilir. Bizler TIR parkının yapımına karşı değiliz, şoförler için çözüm olacaksa ikincisinin de yapılmasını talep ediyoruz. Ancak, bizleri de gözardı etmesinler diyoruz. Şoförlerimiz daha rahat etsin, ama sahada bize de yer ayrılmazsa burada çok mağdur duruma düşeceğiz. Çünkü TIR parkı çalışmaları bittikten sonra büfelerimizi yıkacaklar. Bizim başka yerde ekmek kazanacak kadar gücümüz yok" dedi.

Yetkililere bu konuda alternatif çözüm önerisinde de bulunan Aydemir, "Bizler yetkililerden bu TIR parkının, Kuzey Irak'taki Beton Saha, yani Gümrük İş Merkezi şeklinde olmasını istiyoruz. Tabii, hem bizim hem de devletimizin kazancı daha iyi olur diye düşünüyoruz. TIR parkının iş merkezi şeklinde yapılabilmesi gerçekleştirilebilirse istihdam da artacaktır. İşsiz olan arkadaşlar için en az 100 dükkanlık bir iş merkezi olursa, yaklaşık 400 ailenin geçimi bile sağlanabilir" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Haziran 2005 Perşembe 04:25:57
Güncelleme :12 Temmuz 2005 Salı 17:42:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?