2
Haziran
2024
Pazar
SİLOPİ - ŞIRNAK

Habur'da 5 kilometrelik kuyruk

HABUR SINIR KAPISI'NDA 5 KİLOMETRELİK KUYRUK

Şırnak'ın Silopi ilçesi yakınlarında bulunan Habur Sınır Kapısı'nda, Gümrük Müsteşarlığı'ndaki Merkezi Bilgi Sistemi'nin veri tabanında oluşan arıza nedeniyle uzun kuyruklar oluştu. Araçları başlarında bekleyen şoförler, geçişlerin kapalı olmasına tepki gösterdi.

Gümrük Müsteşarlığı Otomasyon sistemindeki arıza nedeniyle Şırnak'ın Silopi ilçesi yakınlarında bulunan Habur Sınır Kapısı'nda 5 kilometrelik uzun kuyruk oluştu Dün gece saat 23.00'den itibaren sistemlerin çalışmaması nedeniyle mağdur olan araç sürücüleri, soğuk havada perişan olurken, Taksi sürücüleri ve kamyon şoförleri araçlarının içinde yemek ve çay yaparak vakitlerini geçiriyorlar. Geceden beri kuyruklarda olduğunu söyleyen Taksi sürücülerinden Mustafa Egemen, yolcuları ile beraber mağdur durumda

kaldıklarını ve saatlerdir beklediklerini söyledi. Sürücü Egemen, "Dün geceden beri buradayız, ne yapacağımızı şaşardık. Sistemin ne zaman geleceğini bilmiyoruz. Bize bir açıklama yapan kimse yok. Her ay bir kaç kez bu tür sistem sorunları ile karşılaşıyoruz" diye konuştu.

Kamyon sürücülerinden İsmail Esen ise soğukta beklemek zorunda kaldıklarını söyledi. Kamyon sürücüsü Esen, gümrük sisteminde arıza nedeniyle beklediklerini ancak ne zaman sorunun giderileceği hakkında hiçbir bilgi sahibi olmadıklarını söyledi.

HABUR SINIR KAPISI'NDA 5 KİLOMETRELİK KUYRUK
HABUR SINIR KAPISI'NDA 5 KİLOMETRELİK KUYRUK
İHA
Yayın Tarihi : 2 Şubat 2011 Çarşamba 14:05:02
Güncelleme :3 Şubat 2011 Perşembe 18:45:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?