19
Mayıs
2024
Pazar
SİLOPİ - ŞIRNAK

Habur'da eylem sürüyor

Şırnak'ın Silopi ilçesindeki Habur Sınır Kapısı üzerinden Kuzey Irak'a yük taşıyan kamyon şoförleri TIR parkının düzensiz çalıştığını öne sürerek eylem başlattılar. TIR parkının girişini araçlarıyla kapatan şoförlerin eylemi nedeniyle 10 kilometreye ulaşan araç kuyrukları oluşmaya başladı.

Silopi Habur Sınır Kapısı TIR parkında bekleyen ve parkın düzensiz çalıştığını öne süren binlerce şoför Irak'a sefer yaptıklarında hiç kar edemediklerini belirttiler. Eskinden ayda bir sefer yaptıklarında masraflarını çıkarttıklarını ifade eden şoförler şimdilerde ayda 5 sefer yapmalarına rağmen hiç kazanamadıklarını dile getirdiler. Kamyon şoförlerinden Raşit Nayci, TIR parkının çok düzensiz çalıştığını ve tanker ile kamyonların aynı sırada olduğunu söyledi. Nayci, "Dün geceden beri TIR parkında eylembaşlattık. Çünkü Irak'a sefer yaptığımızda hiçbir şey kazanamıyor hatta bazen kendi cebimizden yemek zorunda kalıyoruz. Eskiden ayda bir sefer yapıyorduk ama yine de kazanıyorduk. Ama şimdi ayda 5 sefer yapıyoruz bu sefer de hiçbir şey kazanamıyoruz. Bu yüzden eylem başlattık" diye konuştu.

Tanker şoförü Aziz Tadik ise yeni araç aldıklarını ve aracının taksitlerini ödeyemez hale geldiğini söyledi. Tadik, ''Şoförlerin çoğu yeni araç aldığı için çok zor durumlarda kaldılar. Bu şekilde çalışmak bize hiçbir şey kazandırmıyor. Bizim amacımız eylem yapmak değil sadece kendi hakkımızı istiyoruz. Ve yetkiliklerden bu konuya daha duyarlı olmalarını bekliyoruz" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 5 Şubat 2009 Perşembe 15:33:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?