22
Mayıs
2024
Çarşamba
SİLOPİ - ŞIRNAK

Habur'da personel yeterli değil

Silopi İlçesi yakınlarında bulunan Habur Sınır Kapısı'nda gümrük personelinin yetersizliğinden dolayı işlemlerin zaman zaman durma noktasına geldiği belirtildi. 

Habur Sınır Kapısı'nda oluşan uzun kuyruklar, Irak'a akaryakıt ve gıda yükü taşıyan şoförleri bıktırdı. Uzun kuyrukları Habur'daki personel yetersizliğine bağlayan şoförler, işlemlerin hızlanması ve kuyrukların erimesi için sınır kapısında görevli memur sayısının arttırılması gerektiğini söyledi. 

Tanker şoförü Yavuz Sönmez, "Habur'da özellikle personel yetersizliği yüzünden işlemler çok yavaş yapılmakta. İşlemlerin yavaş yapılması, uzun kuyrukların oluşmasına neden oluyor. Kuyrukların uzamasıyla birlikte bizler de sıkıntıya düşüyoruz. 15 gündür Irak'a geçmek için kuyrukta bekliyorum. Habur Sınır Kapısı'ndan çıkış yapabilmek için 5 gün daha beklemem lazım. Irak tarafında da Türkiye'ye geri dönmek için en az 1 hafta bekleyeceğim" dedi. 

Habur'daki rüşvet olaylarının sıkı denetimler sonucu ortadan kalktığını söyleyen Sönmez, "Rüşvet olaylarının kalkmasının ardından şimdi de burada personel sıkıntısı baş gösterdi. Görev yapan memurlar da yoğunluktan dolayı bizimle ilgilenemiyorlar. Habur'da yaklaşık 1 yıldır devam eden yenilenme çalışmaları bitti, ama biz hala sıkıntılar çekiyoruz. Yeni yapılan gümrük sahasında fazla memur olmadığı için bütün peronlar çalışmıyor" şeklinde konuştu. 

Ali Kahraman adlı araç sahibi ise, bölge halkının Habur Sınır Kapısı'ndan başka elle tutulur bir gelirinin olmadığını, geçimlerini sağlamak için kar kış demeden çalışmak zorunda olduklarını ifade etti. Habur Sınır Kapısı'nda yaşanan sıkıntılardan dolayı canından bezdiğini söyleyen Kahraman, "Habur, artık sınır kapısı olmaktan çıkıp adeta sinir kapısına dönüştü" diye konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 10 Ocak 2007 Çarşamba 12:24:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?