22
Mayıs
2024
Çarşamba
SİLOPİ - ŞIRNAK

Hacı adaylarına aşı yapıldı

Silopi ilçesinde bulunan hacı adaylarının aşıları sağlık ocağında yapıldı. Silopi İlçe Müftüsü M. Nurullah Aktaş, ilçede bulunana hacı adaylarına oral Palio ve menenjit aşısı yapıldığı söyledi.

Silopili hacı adaylarını götürecek olan ilk haç kafilesinin 30 Kasım ve 1 Aralık tarihleri arasında yola çıkacağı açıklandı.

Kutsal topraklara gidecek olan hacı adaylarına sağlık ocaklarında aşıları yapılırken, Silopi İlçe Müftüsü M. Nurullah Aktaş, hacı adaylarına kutsal topraklara gitmeden önce aşı yapıldığını belirterek, "İlçede bulunan bütün hacı adaylarına oral Palio ve menenjit aşısını yapıldı. İlçemizde Diyanet ile birlikte ilk haç kafilesi ay sonunda yola çıkacak. 26 kişiden oluşan ilk haç kafilesi arasında 8 bayan vatandaşımız bulunuyor. Özel sektör ile birlikte yola çıkacak olan 9 hacı adaylarımızın yolculuk tarihleri önümüzdeki günlerde açıklanacak. Hacı adayları 30 Kasım'dan itibaren kutsal topraklara gitmeye başlayacak. Hacı adaylarına kutsal topraklarda zorluk çekmemeleri için müftülüğümüz tarafından seminer düzenlendik. Hacca nasıl gidilir, say, vakfe, haccın farz ve vacipleri, haccın sünnetleri, Kabe'yi tavaf, Mekke ile Kabe'nin tarihi anlatılıyor. Hacı adaylarının zorluk çekmemeleri için mutlaka seminere katılmaları gerekmektedir. Hacılarımızın sağlık ve huzur içerisinde hac farizasını yerine getirmeleri için Diyanet İşleri Başkanlığımız gereken önlemleri almaktadır" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Kasım 2007 Salı 10:25:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?