16
Mayıs
2024
Perşembe
SİLOPİ - ŞIRNAK

Halk Eğitim'den yıl sonu sergisi

Şırnak'ın Silopi ilçesinde Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından yıl sonu sergisi açıldı. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği sergide Kız Meslek Lisesi'nin çıkardığı dergiler satışa sunuldu. 

Silopi Kız Meslek Lisesi'nde düzenlenen sergiye Kaymakam H. Mehmet Kara, Milli Eğitim İlçe Müdürü Sait Kunur, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Özgün, Görümlü Belde Belediye Başkanı Fikret Özdemir, Çalışkan Belde Belediye Başkanı İsa Yiğit, Milli Eğitim Şube Müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

Halk Eğitim Merkezi'nin dikiş nakış kursiyerlerinin hazırladığı serginin açılışını Kaymakam'ın eşi Sema Kara yaptı. Açılış konuşmasını yapan Silopi Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Özgün, eğitimin, bireyin kişiliğinin oluşmasında temel rol oynayan ve algılama yeteneklerini ortaya çıkaran, ufkunu açan ve yaşam boyu süren bir etkinlik oluğunu söyledi. Özgün, bu yıl merkez bünyesinde açılan kurslar ve öğrenci sayısı ile ilgili şu bilgileri verdi: "27 adet meslek kursu açılmış, 540 kursiyere sertifika verilmiştir. 

24 adet birinci kademe okuma yazma kursu açılmış, kursa 319 bayan, 90 erkek katılmış olup toplam 409 vatandaşımıza belge verilmiştir. 13 adet ikinci kademe okuma yazma kursu açılmış, 245 ve bayan ile 140 erkek öğrenci katılmıştır. 20 adet ÖSS hazırlık kursu açılmış ve 230 öğrencimiz yararlanmıştır. 67 adet ÖKS kursu açılmış, bundan da bin 300 öğrencimiz yaralanmıştır. Bunların dışında açık lise ve açık öğretim kayıtları sınavları öğrenci bilgileri ve diğer işlemler merkezimizde yürütülmektedir. 

Bunların sayıları yaklaşık bin öğrenci civarındadır."
iha
Yayın Tarihi : 27 Mayıs 2007 Pazar 11:26:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?