27
Mayıs
2024
Pazertesi
SİLOPİ - ŞIRNAK

Hurda araç sahiplerine af yok mu?

Silopi İlçesi'nde faaliyet gösteren Araç Sahipleri ve Şoförler Dayanışma Derneği (ASSOFDER), hurda araçlar için çıkarılan af yasasından çıkar gözeten bazı çevreler yüzünden hurda araç sahiplerinin yararlanamadığını öne sürdü. 

Dernek adına konuyla ilgili açıklama yapan Başkan Sadık Çevik, hurda araçların alımı sırasında istenilen belgelere tepki göstererek, "Hurda araçlar için çıkarılan af yasasından, bazı çıkarcıların yüzünden hurda araç sahipleri yararlanmıyor. Bunun nedeni, aracını hurdaya vermek isteyen araç sahiplerinden istenilen 2 ya da 3 bin YTL'dir" iddiasında bulundu. Hurda araçlardan rant sağlamak maksadıyla yapıldığını iddia ettikleri bu uygulamayı kınadıklarını belirterek, vatandaşlardan araçlarını hurdaya vermemelerini isteyen Başkan Çevik, şöyle dedi: 

"Hurda araçların af kapsamına alınarak biriken bütün borçların sıfırlanmak suretiyle silineceğine dair alınan duyumlar bölge halkını haddinden fazla sevindirmiştir. Ancak, hurda araçlar müteahhitlerin insafına bırakılarak fakirlerin sırtından rant sağlamak maksadıyla çıkarılmış. Beklenen af yasasının hiç de söylendiği gibi olmadığı, bir de dosyaların ilgili dairelerde dolaştırılması bahanesiyle araç sahiplerinden ekstradan 75 YTL alınması, affın çıkarılmasını anlamsız kılarak bölge halkının sevincini kursağında bırakmıştır. Sözde hurda araçlara çıkarılan af, kendi yandaşlarına getiri sağlamaya zemin hazırlamasından öteye gitmemiştir. Halka çağrıda bulunuyoruz. Hurda araçlardan rant sağlamak maksadıyla yaptıkları bu uygulamayı hep beraber kınamak için özelikle fakir kesimi göreve davet edip, araçlarını hurdaya vermemelerini öneriyoruz."
İHA
Yayın Tarihi : 17 Ekim 2006 Salı 11:36:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
sait azma IP: 88.226.120.xxx Tarih : 24.10.2006 17:17:47
zamanında benım arabalarım komşumunkınden azla olsun diye sokağa dökülen paraların acısını çekiyoruz paranın kolay kazanılmadığını artık öğrenin sayglarımla ankaradan selamlar