19
Mayıs
2024
Pazar
SİLOPİ - ŞIRNAK

İçme suyu yerine çamur akıyor

Şırnak'ın Silopi İlçesi'nde yaşanan sel felaketi sonrası şehir suyu şebekesinden içme suyu yerine çamur akıyor. İlçede yaşayan vatandaşlar, bu duruma tepki göstererek temiz su içmek istediklerini belirtti. 

Yaklaşık 4 gün aradan sonra akan suyun çamurlu olduğunu gören vatandaşlar, hayretlerini gizleyemedi. 

Yavuz Değer adlı vatandaş, halkın içme suyuyla ilgili birçok sıkıntı yaşadığını ifade ederek, "Parası olan temiz suyu gidip bakkallarda, marketlerde alabilir; ama parası olmayan ne yapsın? 4 gün sonra sular aktı diye sevindik. Ama su yerine çamur akıyor, bu yüzden hastalıklarla karşı karşıya kalma olasılığı çok yüksek. Bu duruma yetkililerin acilen çözüm bulmasını istiyoruz" dedi. Yusuf Kayar adlı vatandaş ise, "Belediyenin vermiş olduğu su, adeta zehir saçıyor. Bu suyla hiç kimse ne yemek ne çay yapabilir ne de banyo olabilir. Çünkü çamurdan başka bir şey akmıyor. Kesinlikle bu suyu kullanamıyorum. Hiç kimsenin de içmesini istemiyorum. Bu duruma belediyenin bir çözüm bulmasını bekliyoruz" diye konuştu. 

Öte yandan uzmanlar, yaptıkları açıklamalarda, çok zor durumda kalan vatandaşların şehir şebekesinden akan suyu kaynatıp kullanmasını önerdi.
İHA
Yayın Tarihi : 7 Kasım 2006 Salı 10:51:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ibrahim ökten IP: 213.254.144.xxx Tarih : 8.11.2006 01:16:25
selam silopi halkina buyuk gecmis olsun zaten 2 senedir biz camur suyu icmekteyiz belediyemiz sayesinde daha da neler gorecegiz bu milet 2 senedir kirecli yada camurlu su iciyor yeni belediye hic ilaclama di her gun hasteneye bobrek hatalari basvurmaktadir. ne zaman bu belediye bir cozum bulacak bir umudum kalmadi insallah bir cozum bulur ama ne yazik ki umutsuz ca bekliyoruz...