18
Mayıs
2024
Cumartesi
SİLOPİ - ŞIRNAK

Iraklı Türkmen sanatçılar Türkiye'de

Iraklı Türkmen sanatçıları dün akşam Ankara'daki Türkmen Kültür Merkezi tarafından düzenlenecek olan Türkmen Festivaline katılmak üzere Habur Sınır Kapısı üzerinden Türkiye'ye giriş yaptılar.

Türkiye'ye giriş yapan 43 kişilik sanatçılardan oluşan gurup 1971 yılardan sonra ilk defa Türkiye'ye davetiye üzerine gelen sanatçı grubu Türkiye'de olduklarından dolayı çok mutlu olduklarını söylediler. En son 33 yıl önce Türkiye'ye Türkmen sanatçıları adı altında gelen ve aralarında Türkmen ses sanatçıları, ressamlar, heykeltraşlar, oyuncu ve tiyatrocuların olduğu sanatçı grubu Ankara'da Türkmen Kültür Merkezi tarafından düzenlenecek olan Türkmen Festivaline katılacaklar.

Türkmen Kültür Merkezinden aldıkları davetiye üzerine 33 yıl aradan sonra Türkiye'ye giriş yaptıklarını belirten Türkmen Sanatçı Grubu başkanı Hüseyin Öztürk, "Sanatımızı Ankara'da sergilemek ve hünerlerimizi göstermek için Türkiye'ye geldik . Aramızda 12 kişilik ressam ve heykeltıraş sanatçılarımızla Iraktaki çalışmalarını festivalde Türk sanatseverlerin beğenisine açacağız. Türkmen ses ve folklorunda oluşan 31 kişilik bir gruptan öz halk müziğimizi Ankara'da Türk kardeşlerimize sunacağız. Festivaldeki amacımız Irak'taki Türkmenlerin seslerini acılarını dünyaya duyurmak Irak'ta çektiğimiz acıları anlata bilmek. Bunun için bütün Türkiye'deki sanatçı arkadaşlarımızı ve Türk kardeşlerimizden yardım bekliyoruz. Barış adı altında açacağımız sergi ve konserlere ilgi göstermelerini istiyoruz."dedi.

Kerkük Türkmenlerinden ses sanatçısı Muhamet Teyzi daha önce 1978 yılında Türkiye geldiğini ifade ederek, "Türk kardeşlerimizden çok yardım aldık. Saddam devrildikten sonra ilk defa Türkiye'ye geliyoruz. Hep beraber grub halinde geldiğimiz için çok mutluyum. Ankara'da katılacağımız konserde ve sergilerde elde edilen gelir Iraklı çocuklar için harcanacağından, Türkiye'den destek bekliyoruz."şeklinde konuştu.

ZEKERİYA GÜNEŞ (IHA)
Yayın Tarihi : 7 Ekim 2004 Perşembe 22:00:06
Güncelleme :13 Nisan 2005 Çarşamba 17:38:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?