19
Mayıs
2024
Pazar
SİLOPİ - ŞIRNAK

İşte SBS deneme sınavı birincisi

SBS DENEME SINAVINDA SİLOPİLİ YASİN YILMAZ TÜRKİYE BİRİNCİSİ OLDU

Türkiye genelinde 6. sınıflar arasında yapılan SBS deneme sınavında Türkiye birincisi Şırnak'ın Silopi ilçesinden çıktı.

80 bin kişinin katıldığı sınava SODES kapsamında girerek hiç yanlış yapmadan 500 tam puan olan Silopi Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu öğrencisi Yasin Yılmaz Türkiye birincisi oldu.

Başarılı öğrenci Yasin Yılmaz, FEM Dersanesi Müdürü Yılmaz Batur ve Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu Müdürü Ali Rıza Altındal ile birlikte Silopi İlçe Milli Eğitim Müdürü Metin Bayar'ı ziyaret etti. Okul Müdürü Ali Rıza Altındal, Türkiye derecelerinin yanı sıra, özellikle 6. sınıflarda çok iyi ortalamalar yakaladıklarını belirterek, SBS deneme sınavında Türkiye 1.'si olan Yasin Yılmaz'ı ve emeği geçen bütün öğretmenleri tebrik ettiğini söyledi.

500 tam puan alarak Türkiye birincisi olan Yasin Yılmaz'ın başarısının kendilerini mutlu ettiğini ifade eden FEM Dersanesi Müdürü Yılmaz Batur, "Bu başarıda emeği geçen öğrencimize, ailesine, okuluna ve özellikle dersanemizde öğrencimizi bire bir takip ederek, bu başarısının ortaya çıkmasını sağlayan ana fen rehber hocamız Mahmut Arslan'a ve diğer öğretmenlerimize teşekkür ederiz" diye konuştu.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Metin Bayar, Yasin Yılmaz'ı başarısından dolayı kutladıktan sonra hayatından bazı kesitleri anlattı. Zor şartlarda eğitim ve öğretim gördüklerini ancak bu zorlukların üstesinden azimle çıktıklarını belirten Bayar, "Başarılı olmak istiyorsak çok çalışmamız gerekiyor. Yasin Yılmaz'ın bu başarısı Silopi için büyük bir başarıdır. Ancak bu başarı yetmez. Başarının devamı için her öğrencimizin Yasin Yılmaz olması gerekiyor. Yani Yasin Yılmaz'ların çoğalması lazım" dedi.

SBS DENEME SINAVINDA SİLOPİLİ YASİN YILMAZ TÜRKİYE BİRİNCİSİ OLDU
İHA
Yayın Tarihi : 12 Mayıs 2010 Çarşamba 13:51:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?