27
Mayıs
2024
Pazertesi
SİLOPİ - ŞIRNAK

İstiklal Marşı Paneli

Şırnak'ın Silopi ilçesinde, İstiklal Marşı'nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u anma etkinlikleri kapsamında Kız Meslek Lisesi tarafından bir panel düzenlendi. Panele öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.

Mehmet Akif Ersoy konulu panelde İstiklal Marşı'nın hangi duygular içinde okunması gerektiği üzerinde duruldu. Kız Meslek Lisesi tarafından Koç ilköğretim Okulu'nun konferans salonunda düzenlenen panele İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Sait Uysal, Kız Meslek Lisesi Müdür yardımcısı Şiyar Tümas, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Kız Meslek Lisesi öğrencisi Esra Öz'ün sunum yaptığı panele konuşmacı olarak Meslek Lisesi öğrencilerinden Kumrihan Agitoğlu, Ayşenur Agitoğlu ve Medine Urtekin katıldı.


Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği panelde Mehmet Akif Ersoy'un hayatı hakkında bilgi verilmesinden sonra Ersoy'un İstiklal Marşı'nı yazma süreci ile ilgili bir belgesel gösterimi sunuldu. Panelin sonunda İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Sait Uysal tarafından panele konuşmacı olarak katılan öğrencilere kitap hediye edildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 24 Mart 2009 Salı 14:17:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?