30
Mayıs
2024
Perşembe
SİLOPİ - ŞIRNAK

Kadınlar okumak için can atıyor

Silopi ilçe merkezi ve köylerinde devam eden 'Ana-Kız Okuldayız' projesine kadınlar yoğun ilgi gösteriyor.

Halk Eğitim Merkezi bünyesinde okuma-yazma öğrenmek isteyen kadıların bazıları torunları ile birlikte kursa gelirken, İlçe Milli Eğitim Müdürü Metin Bayar, kampanya ile tüm vatandaşların okur-yazar hale gelmesinin hedeflediklerini söyledi.

Silopi Halk Eğitim Merkezi (HEM) tarafından ilçe merkezi ve köylerde başlatılan 'Ana Kız Okuldayız' kampanyasına kadınlar yoğun ilgi gösterirken, kampanya çalışmaları aralıksız devam ediyor. Kursa gelen kadınlar 1. kademede 90 saat ikinci kademe de ise 180 saat eğitim görüyorlar. 24 okulda iki haftadan bu yana süren kampanya okul idarecileri ve öğretmenler tarafından yürütülüyor. Konu ile ilgili bir açıklama yapan Silopi İlçe Milli Eğitim Müdürü Metin Bayar, "Milli Eğitim Bakanlığı'nın bu eğitim yılı itibariyle başlatmış olduğu 'Anne-Kız okuldayız' kampanyasının Silopi'deki çalışmalarını iki hafta önce başlatmış bulunmaktayız. Bu kampanyamız, toplam 24 okulda iki haftadan beri sürmekte olan çalışma. Okul idarecilerimizin, öğretmenlerimizin yapmış oldukları geniş kapsamlı alan taraması ile birlikte 'Ana-Kız okuldayız kampanyası'na vatandaş ilgisi oldu. Anne ve çocuklarının bu kampanyaya katılmalarının yoğun oluşu bizim için heyecan verici ve mutluluk verici bir olaydır. Tabi,bu imkanı bütün annelerimize bütün vatandaşlarımıza sunmak bizim öncelikli hedefimiz. Devletimizin vatandaş için sağlamış olduğu bu olanağın vatandaşlarımız tarafından özellikle annelerimiz tarafından çok kısa bir süre içinde anlaşılır hale gelebileceği ve katılımın daha da artacağı kanaatindeyiz. Kendilerine her türlü imkan ve olanak sağlanmakta. Valiliğimizin, Kaymakamlığımızın hazırlamış olduğu kırtasiye malzemeleri annelerimizin ve çocuklarımızın eğitimine katkı sunabilecek bir şekilde kendilerine sunulmakta. Öğretmenlerimizle birlikte sınıf ortamlarında çok iyi bir etkinliğin çok iyi bir çalışmanın yürütüldüğünü görmekteyiz. Tabi okul ortamlarına gelerek bu faaliyetlere katılan annelerimizin katılma konusunda tereddütleri olan bu sürecin dışında kalan diğer anneleri de etkilediklerini ve her geçen gün bu faaliyetin katılımcı sayısının arttığını görüyoruz. Kuşkusuz bizim için sevindirici bir olay. 9 hafta sürecek olan bu kampanyanın bitiminde katılımcı bütün annelere birer sertifika verilecektir. 1. kademe sertifikası olarak adlandırdığımız bu belge ile annelerimiz bu faaliyetin bitiminde ikinci kademe olarak adlandırılan ilköğretim sertifikasını almaya dönük eğitim faaliyetlerine katılmaya hak kazanacaklardır. Bu onların dünyalarını kuşkusuz değiştiren bir çalışma. Bunların aile ortamında sosyal toplum içinde daha büyük bir önem daha büyük bir değer bulmalarına yönelik önemli bir olanak. Onların aile içindeki kategorilerini olumlu yönde değiştirecektir. Giderek çocuklarının eğitimine daha fazla katkı sunma olanağı bulacaktır.

Bu açıdan da bu kampanyanın çok olumlu sonuçlar doğuracağına inanıyoruz. Tabi basınımızın özellikle bu süreci çok iyi bir şekilde değerlendirdikleri ve bütün vatandaşlarımızın çok fazla katılım sağlamasına dönük katkılarını çok iyi biliyoruz. Basın mensuplarına bu vesile ile teşekkürlerimizi ve şükranlarımızı sunuyoruz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Ekim 2008 Pazartesi 11:50:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?