26
Mayıs
2024
Pazar
SİLOPİ - ŞIRNAK

Kayıp yakınlarının Ersöz seçimi

Ergenekon soruşturması kapsamında uzun süredir firari olarak aranan emekli Tuğgeneral Levent Ersöz'ün yakalanması Şırnak'ın Silopi ilçesinde kayıp olan Serdar Tanış ile Ebubekir Deniz'in ailelerini sevindirdi.

Şırnak'ın Silopi ilçesinde kayboldukları iddia edilen kapatılan HADEP Silopi İlçe Başkanı Serdar Tanış ve ilçe yöneticisi Ebubekir Deniz'in failinin dönemin Şırnak Jandarma Alay Komutanı Levent Ersöz olduğunu öne süren Serdar Tanış'ın ağabeyi Yakup Tanış, Ersöz'ün yakalanmasıyla birçok faili meçhul cinayetin aydınlığa çıkacağını belirtti. Tanış, "Levent Ersöz, Şırnak'ın tek hakimiydi. Serdar Tanış ve Ebubekir Deniz gözaltında kaybolmalarında sorumludurlar. Bunun gibi 100'lerce olay var. Levent Ersöz bir
kara kutudur. Umudumuz o dur ki, 8 yıldır aydınlatılmayı bekleyen bu olay aydınlığa kavuşur. Bu olaylar ile birlikte Ersöz ve ekibinin yaptıkları karanlık işler açığa çıkacaktır. Biz bundan eminiz" dedi.

Tanış ailesinin avukatlarından Savaş Tanış ise Levent Ersöz'ün gözaltına alınmasından sevinç duyduğunu belirtti. Avukat Tanış, "Levent Ersöz Ankara'da gözaltına alındı. Ben ailenin bir bireyi olarak çok sevinçliyim. Çünkü biz (Levent Ersöz'ün) bölgede yaşanan birçok faili meçhul olayın karanlıklar içerisinde kalan olayların ve Serdar Tanış ve Ebubekir Deniz'in asli faili olduğunu düşünüyoruz. Yakalanmasının bu olayların aydınlatılmasına büyük katkı sunacağını düşünüyoruz. Levent Ersöz Şırnak'ta alay
komutanı olduğu dönemde Şırnak'ı kendisine bir cumhuriyet olarak görüyordu. Kendisine dokunulmaz ve ulaşılamaz görüyordu. Bunun böyle olmadığı, herkesin hukuk önünde hesap vermesinin gerekliği ve bunun bir gün olacağı düşüncesi sürekli bizde hakimdi. Bunun için de ailece sürekli olarak mücadele ediyorduk. Mücadelemizin karşılığını alacağımıza inanıyoruz. Bu nedenle de ayrıca sevinçliyiz" şeklinde konuştu.

İha
Yayın Tarihi : 16 Ocak 2009 Cuma 14:10:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?