25
Mayıs
2024
Cumartesi
SİLOPİ - ŞIRNAK

Kaykamam öğretmenlerle buluştu

KAYKAMAM BÜNYAMİN YILDIZ ÖĞRETMENLERLE BİRARAYA GELDİ

Şırnak'ın Silopi İlçe Kaymakamı Bünyamın Yıldız, 2011 yılında yapılacak olan projeler için öğretmenlerle bir araya geldi.

Silopi Öğretmenevi'nde düzenlenen toplantıya Silopi Kaymakamı Bünyamin Yıldız, İlçe Milli Eğitim Müdürü Metin Bayar, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Vehbi Özdemir ve öğretmenler katıldı. 2011 yılında yapılacak olan projeler için öğretmenlerle bir araya gelen Kaymakam Yıldız, öğretmenlerden yeni projeler üretmelerini istedi. Kaymakam Yıldız, "Her branştan öğretmen kendi alanında bir eylem planı hazırlayacak. 2011 eğitim yılı içinde ve yaz döneminde bunu yapmaya çalışacağız. Buradaki gelenek ve göreneklerini kullanarak var olan değerlerimiz ile birleştirerek projelerimize isim ve arma çalışması yapacağız. Avrupa Birliği projeleri hakkında İngilizce öğretmenleri ile görüştüm. Avrupa ülkeleri arasında en fazla proje hazırlayan ülke Türkiye'dir. Bu projeleri hazırlayanlar ise öğretmenlerimiz. Bütün Avrupa bizim öğretmenlerimizi tanıyor. Eskiden bir araya gelen Avrupa ülkeleri Türkiye'yi dışlıyordu. Şimdi ise öyle değil. Türkiye'nin bulunacağı projelerde yer almak istiyorlar. Bunu Comenius'da, gençlik programlarında, forumlarda görüyoruz. En fazla proje veren ülkeyiz. Daha önce görev yaptığım Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesinde köy okulları da dahil olmak üzere tüm okullarda Comenius'u uyguladık. Buradaki neslin iyi yetişmesini istiyoruz. İnsanlara okumayı öğretmemiz gerekiyor. Onları bir şekilde kitap ile buluşturmamız gerekiyor. Dışarıda kalmış okul hayatına devam edemeyen öğrencilerimizden kurulu sınıflarımı arttırmak istiyoruz. Yanı başımızda bulunan Termik santralde yaklaşık olarak 160 Çinli işçi çalışıyor. Bunlar vasıflı işçi oldukları için çalışıyor. Burada Üniversiteli gençlerimiz olduğu zaman Çinlilerin yerine Silopili gençler çalışacaktır" dedi.

Konu hakkında kısa bir açıklamada bulunan Silopi İlçe Milli Eğitim Müdürü Metin Bayar, "İmkan ve sıkıntıların olduğu bir yerde yaşıyoruz. Bu olumsuz şartlar topluma artı değer taşımamıza engel değildir. Yaşadığımız ilçede başta öğretmenlerimiz olmak üzere bütün vatandaşlarımızın bu güzellikleri hak ettiğine inanıyorum. Biz bu güzelliklere değer katmak için buradayız. Hep birlikte çalışarak bu değerleri yaratacağız" diye konuştu.

KAYKAMAM BÜNYAMİN YILDIZ ÖĞRETMENLERLE BİRARAYA GELDİ
KAYKAMAM BÜNYAMİN YILDIZ ÖĞRETMENLERLE BİRARAYA GELDİ
İHA
Yayın Tarihi : 29 Aralık 2010 Çarşamba 09:42:02
Güncelleme :29 Aralık 2010 Çarşamba 16:58:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?