25
Mayıs
2024
Cumartesi
SİLOPİ - ŞIRNAK

Kilim kursu ekmek kapısı oldu

Şırnak'ın Silopi ilçesinde Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından açılan kilim kursu büyük ilgi görüyor. Kurslar ilçedeki kadınların geçim kaynağı oldu.

Silopi Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından açılan kilim kursuna kadınların büyük ilgi gösterdiğini ifade eden Halk Eğitim Merkezi Müdürü Saffet Alkış, yeni kursların açılması için çalışmaların sürdüğünü söyledi.
 
Alkış, "Bizim buradaki öncelikli amaçlarımızdan biri bayanlara yönelik bir istihdam sağlamak ve evlerine bir katkı sunabilmelerini sağlamaktır. Diğer bir amacımız ise yöresel etkinliklerimizin devamını sağlayabilmektir. İkinci ve üçüncü kurslarımızı da açmayı planlıyoruz. Açmayı düşündüğümüz ikinci kursumuz için İŞ-KUR ile irtibatımız devam ediyor. Bunlardan her kursiyerimiz ayda en az 300 TL para alacak. Direkt ailelerine katkı sağlamış olacaklardır. Bu şekilde elimizden geldiği kadar istihdam sağlamaya çalışıyoruz. Kursiyerlerimizin ailelerine katkı sağlamış oluyoruz. Halk Eğitim Müdürlüğü'ne geçtiğim günden bugüne kadar hep istihdam yapmaya yönelik çalışmalarda bulunduk. Mekanları araştırıyoruz. Usta öğreticileri araştırıyoruz. Hep kaliteli elaman yetiştirmeye çalışıyoruz. Ayrıca kaliteli
elemanları seçiyoruz. Biz bunları bulduğumuz sürece biz bunları geliştirdiğimiz sürece Silopi'ye yararlı hizmetlerimizi devam ettirmeye dönük çalışmalarımız da devam edecektir. Kursiyerlerimiz kilim kursuna büyük ilgi gösteriyor. Kursiyerlerimizin büyük bir bölümü bu konuda usta. Kendilerini bir şekilde yetiştirmişler önceden. Buradaki amaçları kendilerini biraz daha geliştirmek ve ailelerine katkıda bulunabilmektir" dedi.

Usta öğretici Besi Ceviz, "Metrekare başına para alıyoruz. Her metrekare için 65 TL para alıyoruz. Bir ay içerisinde 3 metrekarelik halıyı kilimi dokuyabiliyoruz. Bu kursiyerlerin hızına bağlı. Biz burada kilim, yolluk, seccade, çanta yapıyoruz. Çalışmak isteyen çok kişi var" şeklinde konuştu.

Kursiyer Ayfer Cin, "Evime katkı olsun diye çalışmaya başladım. Eşim işsiz. Çalışmıyor. Kurslar heyecanlı güzel geçiyor. Ben bu kursa bir ay önce başladım. Evdeki boş vaktimi burada çalışarak değerlendirip eşime yardım etmek istiyorum. Bu kursun açılmasına çok sevindim" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 23 Şubat 2009 Pazartesi 10:46:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?