24
Mayıs
2024
Cuma
SİLOPİ - ŞIRNAK

Kitap okuma da sınıfta kaldık

SİLOPİ'DE OKUMA ORANI KONULU SEMİNER VERİLDİ

Şırnak'ın Silopi ilçesinde Senan İdin Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından "Silopi'de okuma oranı" konulu seminer verildi. Seminere öğrencilere yoğun ilgi gösterdi.

Koç İlköğretim okulunun konferans salonunda bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlanan programa Silopi Milli Eğitim Şube Müdürü Battal Açıkgöz, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Seminerin sunumunu Senan İdin Anadolu Lisesi öğrencilerinden Ferda Gözel yaparken konuşmacılar ise Naif Arsu, Zuzan Tungut, Fırsat Bozkurt, Cemre Güneş, Emel Birgin, Pınar Vural, Fatma Bilgeç, Mustafa Kara, Melek Osmanoğlu, M.Zakir Mete ve Mehmet Haşimoğlu oldu. Öğrenciler tarafından hazırlanan programında Türkiye ve Silopi kitap okuma oranları ile ilgili istatistikler yer verildi.

Öğrenciler tarafından hazırlanan istatistiklerde Türkiye'nin kitap okuma oranının çok az olduğu ve birçok ülkenin gerisinde olduğu vurgulandı. Öğrenciler ayrıca Silopililerinde çok az kitap okuduğunu, bunun ilgili tespitleri ve çözüm önerilerini izleyiciler ile paylaştılar.

SİLOPİ'DE OKUMA ORANI KONULU SEMİNER VERİLDİ
İHA
Yayın Tarihi : 24 Mart 2010 Çarşamba 11:36:02
Güncelleme :24 Mart 2010 Çarşamba 23:55:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?