20
Mayıs
2024
Pazertesi
SİLOPİ - ŞIRNAK

Kömür yardımları başladı

Silopi Kaymakamlığı tarafından dar gelirli ailelere verilmesi planlanan 7,5 ton kömür vatandaşlara dağıtılmaya başlandı.

Silopi İlçe Merkeze bağlı köylerde dağıtımı bitirilen kömür, 1, 2 ve 3 üncü derece maddi durumu düşük olan vatandaşlara dağıtılacak. Köy ve Mahalle Muhtarlarının yanı sıra kömür dağıtımına, Silopi Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Personeli ve Polis ekipleri de eşlik ediyor.

Kömür Halkın ayağına Gidecek

Kaymakamlık tarafından dar gelirli ailelere dağıtılan kömür vatandaşın ayağına gidecek. Kamyonlara yüklenen kömür, görevli personeller eşliğinde belirlenen ailelere dağıtılıyor. Köylerde dağıtımı bitirilen kömür dağıtımına Silopi ilçe Merkezinde devam ediliyor. Belirlenen günlerde belirlenen mahallelere kömür dağıtımının 10 günlük kısa bir zamanda bitirilmesi hedefleniyor. Silopi Kaymakamı Aydın Abak Silopi İlçe merkezinde belirlenecek olan maddi durumu düşük olan vatandaşlara kömürün dağıtılacağını ve kömürün vatandaşların evlerinin önüne bırakılacağını söyledi.

Silopi İlçe Kaymakamı Aydın Abak, Silopi halkına 7,5 bin ton kömürün dağıtılacağını ve bu hedefin 10 bin tona çıkarılması için çalışmaların yapıldığını söyledi. Kış aylarının gelmesine kısa bir zaman kala, vatandaşların yakacak ihtiyaçlarını karşılamak için kaymakamlık kolları sıvadı. Geçen sene 10 bin vatandaşa 6 bin ton kömür dağıtılırken bu sene dağıtılacak kömür miktarı 7,5 bin tona çıkarıldı.

Silopi Kaymakamlığı Sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfı ilçemiz vatandaşlarına kısa bir süre kömür yardımı yapacak. Kış ayının yaklaşması ile birlikte yardıma muhtaç vatandaşlarımız kaymakamlık tarafından dağıtılacak olan kömür yardımı ile ısınacak.

Kadir Barış - Silopi / KENTHABER
Yayın Tarihi : 19 Kasım 2008 Çarşamba 13:12:59
Güncelleme :19 Kasım 2008 Çarşamba 13:19:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
cihan capkın IP: 88.240.157.xxx Tarih : 14.01.2009 20:55:00

arkadaşlar bu nasıl bır yardım ya bız askerı ucretle calişiyoruz bızım gıbı arkadaşlar yardım yok ama evi olan arabası olan komur yardımı alıyor sonrada gelıpde bızden oy ısterler bu nasıl bir iştıe bu nasıl bır adelet hala anlamayadım