20
Mayıs
2024
Pazertesi
SİLOPİ - ŞIRNAK

Liselilerin aşiret kavgası

Şırnak'ın Silopi İlçesi'ndeki Silopi Lisesi'nde eğitim gören 'Tayan' ve 'İsperti' aşiretlerine mensup öğrenciler arasında çıkan kavga kısa sürede büyüdü.

Polisin gaz bombası ile müdahale ettiği kavgada ilçe savaş alanına döndü.

Silopi Lisesi'nde bugün ilçenin önde gelen 'Tayan' ile 'İsperti' aşiretlerine mensup öğrenciler arasında henüz bilinmeyen bir nedenle tartışma yaşandı. Tartışma kısa sürede kavgaya dönüşünce, okul yönetimi polis çağırdı. Polis kavgaya ayırmakta güçlük çekince, olaya gaz bombası ile müdahalede bulundu. Çok sayıda ambulansın da çağırıldığı okulda atılan gaz bombasından etkilenen 35'i kız 60 öğrenci fenalaşarak baygınlık geçirdi. Öğrenciler hastanelere karışırken, olaya karışan öğrenciler okul dışına çıkıp, burada polise taşlı saldırıda bulundu. Polisin gazlı müdahalesini sürdürdüğü olaylar sırasında ilçe savaş alanına döndü. Esnafların bazıları kepenk kapatırken, polis uzun süren çalışmadan sonra kavgayı önleyip, olaya karışanlardan bazılarını gözaltına aldı.

Silopi İlçe Milli Eğitim Müdürü Sait Uysal, yaşanan kavganın sebebini henüz öğrenemediklerini, öğrenciler arasında çıkan kavganın bütün okula yayıldığını ve gaz bombasından etkilenen öğrencilerin ambulanslar ile Silopi Devlet Hastanesine götürüldüklerini belirtti. Yaşanan aşiret kavgası sonrası okul yarım gün tatil edilirken hastaneye kaldırılan öğrencilerin sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi.

Öte yandan devam eden kavga daha sonra ilçe merkezine sıçradı. Polislerin gaz bombası ile müdahale ettiği kavgada esnaflar kepenklerini kapatmak zorunda kaldılar İlçede olaylar yer yer devam ediyor. güvenlik güçleri ilçeyi geniş güvenlik altına aldı.

 

...
Yayın Tarihi : 2 Aralık 2011 Cuma 17:10:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?