19
Mayıs
2024
Pazar
SİLOPİ - ŞIRNAK

Mahalleli DEDAŞ'a yürüdü

Şırnak'ın Silopi ilçesinde trafoları yanan mahalle sakinleri DEDAŞ İlçe Müdürlüğü'ne yürüdü. 

Silopi Yenişehir Mahallesi'nde önceki akşam aşırı yüklenme nedeniyle trafo patladı. Elektriksiz kalan mahalle sakinleri bu duruma tepki göstererek yetkililerin, yanan trafoyu değiştirmesini istediler. Trafonun bulundukları mahalleye yetersiz kaldığını öne süren mahalle sakinleri yeni yapılan binalar için ayrı trafolar takılmadığı için bu sorunların yaşandığını belirttiler. 

Şikayetlerini dile getiren mahalle sakinlerinden M. Emin Çakan, "Elektriğimiz yok. Elektrik istiyoruz. Çocuklarımız gece çalışamıyor.
Psikolojileri de bozuluyor. 9 yıldır bu sıkıntıyı çekiyoruz" dedi. 

Seher Kızılbağ ise bu durumdan şikayetçi olduğunu belirterek, "Çocuklarımızı yıkayamıyoruz. Bütün işlerimizi kömür sobasıyla yapamayız. Elektrik istiyoruz. Trafomuz patladı ancak ilgilenen yok. DEDAŞ'ı arıyoruz. Telefonlara cevap vermiyorlar. Meşgule alıyorlar. Trafo patlamadan önce elektriklerimiz her 5-10 dakikada bir kesiliyordu" diye konuştu. 

Mahalle sakinlerinden Rahim Bingöl, "Kesin bir çözüm istiyoruz. Oğlumun önlüğü yıkayamadım. Kirli şekilde giydirdikten sonra okula göndereceğim. Çünkü buna mecburuz. Bize bir çözüm bulsunlar" ifadelerini kullandı. 

Trafo etrafında bir süre bekleyen mahalle sakinleri daha sonra 20 kişilik temsili bir grupla DEDAŞ İlçe Müdürlüğü binasına yürüdü. 2 kilometrelik yürüyüş sonunda DEDAŞ binası önünde kısa bir süre bekleyen mahalleli daha sonra yetkililer ile görüştü. Görüşmenin sonunda ikna edilen mahalle sakinleri olaysız bir şekilde dağılırken DEDAŞ yetkilileri ise il dışından gelecek trafolar ile arızalı olan trafoların en kısa sürede değiştirileceğini açıkladı.

iha
Yayın Tarihi : 23 Aralık 2008 Salı 12:12:14
Güncelleme :23 Aralık 2008 Salı 16:28:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?