19
Mayıs
2024
Pazar
SİLOPİ - ŞIRNAK

Mahmur yolcuları yola çıktı

VEKİLLER HABUR ÜZERİNDEN MAHMUR'A GİTTİLER

DTP'nin kapatılmasıyla bağımsız olan milletvekilleri Sevahir Bayındır ve İbrahim Binici ile Şırnak Belediye Başkanı Ramazan Uysal ve Uludere Belediye Başkanı Şükran Sincar, Habur Sınır Kapısı üzerinden Mahmur'a gitti.

Kapatılan DTP'nin eski milletvekilleri ve yöneticilerinden oluşan heyet, daha önce alınan karar çerçevesinde Mahmur kampında incelemelerde bulunmak üzere Habur Sınır Kapısı üzerinden Irak'a geçti. Heyetin, Mahmur mülteci kampında yapılacak incelemelerin ardından bir rapor hazırlaması bekleniyor. Dün geceyi Silopi Grand Otel'de geçiren heyet, sabah erken saatlerinde Silopi ilçesi yakınlarında bulunan Habur'dan Kuzey Irak'a doğru geçiş yaptı. Mahmur kampı, demokratik açılım sürecinde en fazla tartışılan

konular arasında gösteriliyor. Heyetin kamptaki incelemeleri 2 gün sürecek. İncelemelerden sonra kamptaki koşullara ve özellikle kamp sakinlerinin geri dönüş konusundaki isteklerine ilişkin bir rapor hazırlanıp bunun kamuoyu ile paylaşılması bekleniyor.

Milletvekili Sevahir Bayındır, gezinin 2 gün süreceğini, Mahmurdakiler ile geri dönüşler hakkında konuşacaklarını ve onların fikirlerini alacaklarını söyledi.

VEKİLLER HABUR ÜZERİNDEN MAHMUR'A GİTTİLER
İHA
Yayın Tarihi : 22 Aralık 2009 Salı 12:42:01
Güncelleme :22 Aralık 2009 Salı 19:19:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?