19
Mayıs
2024
Pazar
SİLOPİ - ŞIRNAK

Mini mini birler okumayı öğrendi

Şırnak'ın Silopi ilçesinde düzenlenen okuma bayramı etkinliği yoğun ilgi gördü.

Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu 1.sınıf öğrencileri tarafından gerçekleştiren okuma bayramı programına özellikle öğrenci velilileri büyük ilgi gösterdi.

Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu'nun bahçesinde yapılan okuma bayramı etkinliklerine Okul Müdürü Enver Özkan, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda öğrenci velisi katıldı.

1 dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından düzenlenen programın açılış konuşmasını yapan Okul Müdürü Enver Özkan, "1.sınıflarda okuyan öğrenciler uzun zamandır bu programı düzenlemek için büyük uğraş verdiler. Çocukların küçük yaşta güven duygusu kazanmalarını sağlamak için okuma bayramı programını düzenledik. Bugün gerçekleştirilen etkinliğin düzenlenmesine vesile olan okuma, güzel konuşmanın ve yazmanın temelini oluşturur. Okuyarak olayların ve gelişmelerin iç yüzünü öğrenen bir kişi, öncelikle kendine olan güvenini artırır. Bu ise aynı zamanda düşünce ufkunu geliştirip, geniş bir görüş açısı sağlayarak, olayları inceleme yeteneği kazandırır. Ayrıca okuyan kişiler çok okumanın beraberinde getirdiği zengin kelime hazinesine sahip oldukları için, etkileyici konuşarak çok okuduklarını gösterirler.
Bu etki ise insanlarla ilişkileri güçlendirir" dedi.

Konuşmanın ardından 1. sınıf öğrencilerinin hazırlamış olduğu çeşitli gösteriler izleyiciler tarafından beğeniyle izlendi. Okul bahçesinde düzenlenen okuma bayramına öğrenci velileri büyük ilgi gösterirken, okuma ve yazmayı öğrenen minik öğrencilerin hazırladıkları birbirinden güzel etkinlikler büyük alkış topladı. Yaklaşık 2 saat süren okuma bayramı yapılan kapanış konuşması ile sona erdi.

iha
Yayın Tarihi : 28 Mayıs 2009 Perşembe 11:33:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?