19
Mayıs
2024
Pazar
SİLOPİ - ŞIRNAK

Minikler bayram yaptı

Şırnak'ın Silopi ilçesinde düzenlene okuma bayramı etkinliklerine geniş bir katılım sağlandı. Vali Kamil Acun İlköğretim Okulu'nda düzenlenen okuma bayramına öğrenci velileri büyük ilgi gösterdi.

Okuma bayramına Vali Kamil Acun İlköğretim Okulu Müdürü Emin Babat, Müdür Yardımcısı Hacı Demir, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı. Okul bahçesinde düzenlenen okuma bayramına öğrenci velileri büyük ilgi gösterirken, okuma ve yazmayı öğrenen minik öğrencilerin hazırladıkları bir birinden güzel etkinlikler büyük alkış topladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan etkinlik günün anlam ve önemini anlatan konuşma ile devam etti. Okul Müdürü Emin Babat, çocukların küçük yaşta güven duygusu kazanmalarını sağlamak için 'okuma bayramı' programını tertip ettiklerini söyledi.

Müdür Babat, "Bugün gerçekleştirilen etkinliğin düzenlenmesine vesile olan okuma, güzel konuşmanın ve yazmanın temelini oluşturur. Okuyarak olayların ve gelişmelerin iç yüzünü öğrenen bir kişi, öncelikle kendine olan güvenini artırır. Bu ise aynı zamanda düşünce ufkunu geliştirip, geniş bir görüş açısı sağlayarak, olayları inceleme yeteneği kazandırır. Ayrıca okuyan kişiler çok okumanın beraberinde getirdiği zengin kelime hazinesine sahip oldukları için, etkileyici konuşarak çok okuduklarını gösterirler. Bu etki ise insanlarla ilişkileri güçlendirir" dedi.

Programın sunuculuğunu yapan 8. sınıf öğrencisi Besna Özkaplan, günün anlam ve önemini anlatan konuşmanın ardından sırasıyla 1-C, 1-B ve 1-A sınıf öğrencilerini sahneye davet etti. Minik öğrencilerinin okuduğu şiirler öğrenci velilerinden büyük alkış alırken, düzenlenen folklor gösteri ve skeçler büyük beğeni topladı. Etkinlik daha sonra sandalye kapma, çuval ile zıplama ve kovadan bardak ile su taşıma yarışmaları ile devam etti. Büyük bir heyecanla izlenen her iki yarışmanın sonunda birinci olan minik öğrencilere ödülleri verildi.

Programı hazırlayan öğretmenlere ödüllerini Okul Müdürü Emin Babat verirken, sandalye kapma yarışmasında birinci olan Ramazan Avil, çuval ile zıplama yarışmasında birinci olan Abdulselam Kaden ve Kovadan bardak ile su taşıma yarışmasında birinci olan İzzettin Göl ve Nurullah Öztürk'e okul müdürü yardımcısı Hacı Demir verdi. Öğrencilere ödüllerini takdim eden Müdür Yardımcısı Hacı Demir, "Bizim amacımız, kendi kararlarını kendisi verebilen, öz güveni gelişmiş, hoşgörülü ve olgun çağdaş insan topluluğu yetiştirmektir. Okuma ve yazmayı öğrenen öğrencilerimi kutluyorum. Bu başarıların da devamını diliyorum" diye konuştu.

Öğrencilere ödüllerin verilmesinin ardından Silopi Vali Kamil Acun İlköğretim Okulunda düzenlenen okuma bayramı etkinliği sona erdi.

iha
Yayın Tarihi : 26 Mayıs 2009 Salı 13:13:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?