25
Mayıs
2024
Cumartesi
SİLOPİ - ŞIRNAK

Miniklerden polis amcaya ziyaret

Şırnak'ın Silopi ilçesinde minik öğrenciler İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı İlçe Karakol Amirliği'ni ziyaret ettiler.

Silopi Vatan İlköğretim Okulu'nun minik öğrencileri polis karakolunu ziyaret etti. Temsili olarak karakol amiri olan öğrenciler suçluların hemen yakalanması için talimatta bulundu. Ziyarete katılan Vatan İlköğretim Okulu 3/A sınıfının minik kız öğrencileri Karakol Amiri Nizam Alkılıç'a çiçek verdi. Alkılıç da kısa süreliğine makamını çocuklara devretti. Karakol amiri koltuğuna oturan kız öğrenci Cemile Sayar, telsizle anons yaparak suçluların yakalanıp merkeze getirilmesini istedi.

Minik öğrenci Sayar, ayrıca okullarda yaşanan şiddetin son bulmasını istediğini belirterek, "Okullarda kavga olmasın. Herkes barış içinde yaşasın. Okulda şiddet istemiyoruz" diye konuştu.

Karakol Amiri Nizam Alkılıç ise yapılan ziyaretten büyük memnuniyet duyduğunu belirterek, "Öğrenciler polis amcalarını çok seviyor. Bunu gerçekleştirdikleri ziyaretler ile gösteriyorlar. Minik kızlarımızın ziyareti bizi sevindirdi. Sürekli olarak farklı okullardan öğrenciler polis karakolumuzu ziyaret ediyor. Aynı şekilde biz de okullarımızı ziyaret ediyoruz. Miniklerin amir koltuğunda verdiği mesaj ise yerinde bir mesaj. Bizim için polis-öğrenci ilişkisi çok önemli. Eskiden polis karakolundan çekinen vatandaşlarımız da artık diledikleri zaman kurumumuzu ziyaret ediyor, çayımızı içmeden gitmiyorlar" dedi.

Vatan İlköğretim Okulu minik kız öğrencileri Karakol Amiri Alkılıç ile hatıra fotoğrafı çektirdikten sonra ziyaretlerini tamamladılar.

iha
Yayın Tarihi : 3 Mayıs 2009 Pazar 10:42:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?