16
Mayıs
2024
Perşembe
SİLOPİ - ŞIRNAK

Muharip Gaziler Derneği artık Silopi'de

Silopi ilçesinde Türkiye Muharip Gaziler Derneği temsilciliği düzenlenen törenle açıldı.


Açılış konuşmasını yapan Gaziler Derneği Silopi Şubesi Başkanı Gazi Mehmet Eren, gazilerin ulus olma bilincini oluşturan temel değerin ve ulus olarak sahip olunan şanlı geçmişin aralarında olması gereken güçlü bağın en önemli halkalardan birisini oluşturduğunu belirterek, "Yeni gazilerimiz var oluşumuz birlik ve beraberliğimizin ve genç kuşaklarımıza öğrettiğimiz ulus bilincinin ve vatan sevgisinin sembolleridir. Türkiye Muharip Gaziler Derneğinin amacı, vatan savunmasında dayanışmalarını güçlendirmek, sosyal ekonomik kültürel ve manevi ihtiyaçlarının karşılanması ve toplum halk etkileri saygı ve sevginin sağlanması için gerekli çalışmaların yapmaktır. Milletin bütünlüğü ve devletin bölünmezliğiyle Cumhuriyetin korunması yolunda yapılan mücadeleleri, dökülen kanları bu mücadelelerde şehit ve gazi olan kahramanların yeni nesillere anlatmak hedefimizdir. Tarihe mili gelenek ve göreneklere bağlılık, fedakârlık, dayanışma ve yardımlaşma duygularını güçlendirmek ve yüceltmek için faaliyetlerde bulunmak, milletimizin, devletin tarihi ve inançlarıyla beslenen mili ile sonsuz varlığını koruma çalışmalarına katkı sağlayacağız" dedi.


Derneğin açılışını İlçe Kaymakamı H. Mehmet Kara, 23. Motorize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Bahadır Köse ve Başverimli Beldesi Belediye Başkanı Hasan Tatar yaptı. Tugay Komutanı Tuğgeneral Bahadır Köse, dernek Başkanı Gazi Mehmet Eren'e Atatürk portresini hediye etti.


Açılış törenine, İlçe Emniyet Müdürü Hüseyin Aktaş, AK Parti ilçe Gençlik Kolları Başkanı Şeref Birlik, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sait Kunur, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Ergün Macit, Görümlü Beldesi Belediye Başkanı Fikret Özdemir, gaziler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Ağustos 2007 Perşembe 11:43:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
müslim barkın IP: 81.213.236.xxx Tarih : 10.08.2007 17:46:10
hayırlı ve ugurlu olsun gazı olan amcam abdulselam buluşa başarılar dılerım.