22
Mayıs
2024
Çarşamba
SİLOPİ - ŞIRNAK

Nakliyeciler iflasın eşiğinde

Silopi ilçesi yakınlarında bulunan Habur Sınır Kapısı'nda modernizasyon çalışmaları yapıldıktan sonra artması beklenen giriş ve çıkış sayılarında düşüş yaşanınca, taşıma firmaları iflasın eşiğine geldi. Bölgedeki şoförler ise işsizlikten yakınıyor.


Habur Sınır Kapısı'nda yaşanan sıkıntılardan dolayı taşımacılık yapan firmalar iflasın eşiğine geldi. Konuya ilişkin bir açıklama yapan Nursoy Şirketler Grubu Silopi Şube Müdürü Erkan Ergenc, "Modernizasyon çalışmaları yapılmadan önce Habur Sınır Kapısı'ndan günlük ortalama 3 bin araç Irak'a giriş ve çıkış yapıyordu. Çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte bu sayı şuan 500'e düştü. Sırada bekleyen bir şoför, 8 günde ancak geçiş yapabiliyor. Irak'a taşıma yapan nakliye firmaları, aldıkları yükü zamanında ulaştırmak için alternatif yolları kullanmaya başladı. Habur Sınır Kapısı tam kapasite çalışmıyor. Bu sayı gün geçtikçe aşağı çekiliyor. Ayrıca 22 Temmuz seçimleri öncesinde gümrüklerde çalışan memurların mesaileri kesilip, başka yerlere aktarıldı. Bu da haliyle gümrükte çalışan memurların iş şevkini kırdı" dedi.


Çoğu zaman görevlilerin 'Habur'da sistemler yok' diyerek işleri aksattığını iddia eden Erkan Ergenc, yaşanan sıkıntılardan dolayı şoförlerin Irak taşımalarına gitmek istemediğini söyledi. Nakliyede yaşanan gecikmeden dolayı Irak'la ticari ilişkilerin zedelendiğini de ileri süren Erkan Ergenc, "Habur Sınır Kapısı'ndan kaynaklanan nakliyedeki gecikme sebebiyle ihaleler ya bir bir iptal ediliyor yada başka ülkelere kaydırılıyor. İşsizlik sebebiyle de biz nakliye firmaları zor duruma düştük" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Ağustos 2007 Salı 14:21:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?