18
Mayıs
2024
Cumartesi
SİLOPİ - ŞIRNAK

Öğrenciler bilgileriyle yarıştı

SİLOPİ'DE BİLGİ YARIŞMASI ZORLU GEÇTİ

Şırnak'ın Silopi Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen ilköğretim okulları arası bilgi yarışmasında öğrenciler ter döktü.

37 ilköğretim okulunun katıldığı bilgi yarışmalarına 111 öğrenci iştirak etti. 4 grup halinde yapılan bilgi yarışmalarında her okuldan 3 öğrenci kıyasıya yarıştı. Koç İlköğretim Okulu konferans salonunda gerçekleştirilen bilgi yarışmasına İlçe Milli Eğitim Müdürü Metin Bayar ve Şube Müdürleri Battal Açıkgöz ile Sait Uysal, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Yarışma öncesi bir konuşma yapan Milli Eğitim Müdürü Bayar, "23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'na vesile olabilecek şekilde organize etmiş olduğumuz bu bilgi yarışmalarına okullarda öğrenci başarılarına bir unvan katacağını diliyorum. Bu yarışmaya katılan öğrenciler okullarının en başarılı öğrencileri. Bu başarılı öğrenciler kategorisinde bir deneme olacaktır. Bu denemede birinci, ikinci ve üçüncü olmaları önemli değil. Her yarışmanın bir galibi bir de mağlubiyeti vardır. Ancak burada yarışan öğrencilerimiz başarılı öğrenci kategorisindedir. Yarışmaya katılan öğrencilerimiz kuşkusuz ki okullarını en iyi şekilde temsil edeceklerdir. Birinci olamayan öğrencilerimiz üzülmesinler. Onların buraya gelmesi bile ne kadar başarılı olduklarının somut göstergesidir. Tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum" dedi.

Yarışmada öğretmenler Ramazan Tanık, matematik; Mustafa Çaylı, fen ve teknoloji; Neziha Kebapçı, Türkçe; Banu Soylu, İngilizce; Emre Başarı ise sosyal bilgiler dallarında jüri olarak görev aldı. Yarışmanın sunumunu ise sınıf öğretmeni Hatice Özdoğan yaptı.

Konuşmaların ardından bilgi yarışmasına geçildi. İlk kategoride 4 okulun yarıştığı yarışmada Türkçe 4, Matematik 4, Sosyal Bilgiler 4, Fen bilgisi 4, Genel kültür 2, İngilizce 2 olmak üzere toplam 20 soru soruldu. Berabere kalma durumunda ise 10 yedek soru hazır bulundurulurken, her sorunun 10 puan üzerinden hesaplandığı belirtildi. Bilgisayar ortamında flash olarak hazırlanan yarışma soruları sinevizyon şeklinde ekrana yansıtıldı. 60 saniyelik cevaplama süresinin bulunduğu sorularda öğrencilerin zorlandığı ve ter döktüğü görüldü. Çekişmeli geçen bilgi yarışmalarda ise A grubunda yarışan Şehit Üsteğmen Ahmet Konukseven İlköğretim Okulu 210 puan alarak, B grubunda yarışan Aktepe İlköğretim Okulu 150 puan ile ve C grubunda yarışan Koç İlköğretim Okulu da 170 puan ile grup birincisi oldu.

Elemelerin ardından yarı finale kalan okullar birbirleri ile yarışacak.

SİLOPİ'DE BİLGİ YARIŞMASI ZORLU GEÇTİ
İHA
Yayın Tarihi : 7 Nisan 2010 Çarşamba 11:50:00
Güncelleme :7 Nisan 2010 Çarşamba 12:03:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?