26
Mayıs
2024
Pazar
SİLOPİ - ŞIRNAK

Öğrenciler Hasankeyf'i gezdi

SİLOPİLİ ÖĞRENCİLERİN HASANKEYF GEZİSİ

Şırnak'ın Silopi ilçesinde Koç İlköğretim Okulu yönetimi tarafından öğrencilere Hasankeyf gezisi düzenlendi. Öğrenciler geziden ve piknik yapmaktan dolayı oldukça mutlu döndüler.

Geziyle ilgili bilgi veren Koç İlköğretim Okulu Müdürü Nurettin Kaden, "Okulumuzdan 80 öğrenci ve 13 öğretmen ile Batman'da bulunan tarihi şehir Hasankeyf'e bir günübirlik gezi düzenledik. 17 Nisan 2010 Cumartesi günü saat 06.30'da Silopi'den hareket eden kafilemiz önce Midyat'taki tarihi manastır olan Deyril Umura daha sonra da Hasankeyf'e geçti. Bu gezi ile çocuklarımızın tarih bilinci geliştirilmiş ve hayatlarında unutulmaz bir hatıra bırakılmış oldu. Okulumuzda eğitim gören öğrencilerimizin ülkemizin tarihi, coğrafi ve doğal güzelliklerini ve özelliklerini daha yakından tanımalarına katkı sağlamak, öğrenciler arasındaki kaynaşmayı sağlamak amacıyla böyle bir gezi programı yapmayı düşündük. Bu şekilde, yıl içerisinde değişik zamanlarda, farklı şehirlere yönelik gezi programları düzenlemeye devam edeceğiz" dedi.

Hasankeyf gezisine katılan öğrenciler ve aralarında ilk kez Hasankeyf'i görenler geziden oldukça memnun kaldıklarını söyleyerek çok iyi gezdiklerini ve hem de arkadaşları ile birlikte piknik yaptıklarını belirttiler. Öğrenciler ayrıca kendilerine gezi programı hazırlayan okul idaresine çok teşekkür ettiklerini bildirdiler.

SİLOPİLİ ÖĞRENCİLERİN HASANKEYF GEZİSİ
SİLOPİLİ ÖĞRENCİLERİN HASANKEYF GEZİSİ
İHA
Yayın Tarihi : 20 Nisan 2010 Salı 10:12:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?