25
Mayıs
2024
Cumartesi
SİLOPİ - ŞIRNAK

Öğrenciler üniversiteleri tanıyacak

SİLOPİLİ ÖĞRENCİLER ÜNİVERSİTE GEZİLERİ İÇİN ANKARA VE İSTANBUL'A UĞURLANDI

Şırnak'ın Silopi ilçesinde lise son sınıf öğrencileri GAP Eylem Planı ve SODES çervevesinde İstanbul ve Ankara'daki çeşitli üniversiterlere gönderildi. Bir hafta boyunca çeşitli üniversiteleri ziyaret edecek olan öğrenciler üniversiteler hakkında detaylı bilgiye sahip olacaklar.

Silopi ilçesinde eğitim gören 80 lise son sınıf öğrencisi İstanbul ve Ankara gezisi için Cumhurriyet Alanı'nda toplandı. İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Battal Açıkgöz'ün katılımı ile düzenlenen uğurlama töreninin ardından 80 öğrenci ve 8 öğretmen 2 ayrı grup halinde Ankara ve İstanbul'a hareket etti.

Hareket öncesi konuşan Şube Müdürü Açıkgöz, '"YGS öncesi yapılacak olan bu gezinin öğrenciler açısından bir motive kaynağı olacağına inanıyoruz. SODES projesi sayesinde gerçekleşen faaliyetler gün geçtikçe artıyor. Biz bundan mutluluk duyuyoruz" dedi.

Müdür Açıkgöz geziye katılan öğrencilere gidecekleri üniversiteler hakkında kısa bilgi vererek döndüklerine YGS'ye daha iyi hazırlık yapmak için bütün imkanlarını kullanmalarını istedi.

Senan İdin Anadolu Lisesi öğrencilerinden Cihan Yağan, "Sınav öncesi motivasyon ve Doğu-Batı kaynaşması adına bu gezinin çok iyi olacağını düşünüyorum. Bu şekilde Batı illerindeki üniversiteleri yakından görme imkanımız olacak. Bu geziyi düzenleyenlere teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Atatürk Lisesi öğrencilerinden Abdurrahman Altıntoprak ise, "Şırnak'ta da bu tür gezilerin düzenlenmesi gerçekten çok olumlu ve güzel bir gelişme. Keşke batı illerindeki arkadaşlarımız da bu tarafa gelse" şeklinde konuştu.

Gezi çerçevesinde 40 öğrenci Ankara'da, 40 öğrenci de İstanbul'daki üniversileri gezmek için yola çıktı.

SİLOPİLİ ÖĞRENCİLER ÜNİVERSİTE GEZİLERİ İÇİN ANKARA VE İSTANBUL'A UĞURLANDI
SİLOPİLİ ÖĞRENCİLER ÜNİVERSİTE GEZİLERİ İÇİN ANKARA VE İSTANBUL'A UĞURLANDI
İHA
Yayın Tarihi : 15 Mart 2010 Pazartesi 11:57:03
Güncelleme :16 Mart 2010 Salı 09:37:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?