19
Mayıs
2024
Pazar
SİLOPİ - ŞIRNAK

Öğretmenlere uyum eğitimi

Şırnak'ın Silopi ilçesine yeni atanan öğretmenlere 'Çevreye uyum' eğitimi verildi

Silopi İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Battal Açıkgöz tarafından verilen seminere öğretmenler yoğun ilgi gösterdi Koç İlköğretim Okulu konferans salonunda İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nce düzenlenen ve yaklaşık 200 öğretmenin katıldığı seminerde deneyimli öğretmenler, mesleki deneyimlerini genç meslektaşlarıyla paylaştı. Öğretmenlere yönelik düzenlenen 'Çevreye uyum eğitimi' seminerinde konuşan Milli Eğitim Şube Müdürü Battal Açıkgöz, hoşgörü ve dayanışmanın önemini anlattı. Açıkgöz, "Görevimizi yaparken çevre uyumu ve öğrenci veli ilişkisi çok önemlidir. Yeni göreve başlayan arkadaşlarımızın verimli olabilmeleri için öncelikle çevreyi iyi tanımaları gerekir" dedi.

Açıkgöz, öğretmenlik mesleğinin tüm meslekler içerisinde en güzel, en kutsal meslek olduğuna dikkat çekerek, "Öğretmenlik mesleği annelik, babalık ve dedelik mesleğidir. Öğretmenlik mesleğini hiçbir meslekle mukayese edemem. Ekonomik şartlarla değerlendirildiğinde bizden daha farklı meslekler öne çıkarılabilir. Fakat öğretmenlik mesleği çok kutsal, çok ayrıcalıklı bir meslektir" şeklinde konuştu.

Açıkgöz, öğretmenlik mesleğinde zamanın nasıl geçtiğinin bilinmediğini söyleyerek, "Öğretmenlik mesleğinin diğer önemli özelliklerinden bir tanesi de zamanın nasıl geçtiğini bilemiyorsunuz. Malumunuz Yunus Emre de uzun bir ömür yaşamış. Hayatının üzüntü ile, çile ile geçtiğini hepiniz çok iyi biliyorsunuz. Bir gün kendisine, 'Hayatını anlatır mısın' şeklinde yöneltilen soruya, 'Geldi geçti ömrüm benim sol yel esip geçmiş gibi. Hele bana söyle geldi bir göz açıp yummuş gibi' demiş. Yani bütün hayatını bir göz yumup açmaktan ibaret sayıyor. Sevginizi, saygınızı, şefkatinizi, merhametinizi bu işin içerisine katmadıktan sonra öğretmenlik mesleğinde başarılı olamazsınız. Ancak görüyorum ki salondaki arkadaşlarımızın tamamı mesleklerinde başarılı olacaklar. Bunu gözlerindeki parıltı ve heyecanlarından anlıyorum. Hepinize bu ve bundan sonraki eğitim- öğretim dönemlerinde başarılar diliyorum" diye konuştu.

Daha sonra seminere katılan öğretmenlere ilçenin sosyoekonomik yapısından eğitim durumuna kadar bazı konularda bilgi verildi
 

iha
Yayın Tarihi : 20 Nisan 2009 Pazartesi 11:08:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?