20
Mayıs
2024
Pazertesi
SİLOPİ - ŞIRNAK

Okulların görünümü içler acısı

Yeni Eğitim Öğretim yılı açıldı, ancak Silopi'de İlköğretim ve Ortaöğretim okulları binalarında sağlam cam kalmadı.

8 Eylül tarihinde yeni ders zilinin çalması ile birlikte okullar açıldı. Ancak Silopi’de bulunan ilköğretim okulları harabe binalarını andırmıyor. Özellikle ilköğretim okullarında sağlam cam bırakılmadı.
İlçe Merkezinin göbeğinde olan Vatan İlköğretim Okulu, Yavuz Selim İlköğretim Okulu, Cumhuriyet İlköğretim okulu gibi birçok okulun camlarının büyük bir bölümü kırıldı. Silopi Lisesi okul müdürlüğü camların kırılmasını önlemek için üst katlarda ki camları çıkartman zorunda kaldı. Çocukların bilinçsizce kırdıkları camlar, yeniden onarılmaya başlandı.
Okul Binaları Bakımsız ve Harabe görünümünde
Silopi’de bulunan ilköğretim okullarının bakımsız olması içler acısı olarak nitelendirildi. Yetkililerin buna engel olmaları gerektiğini ifade eden öğrenci velileri, çoğu harabeye dönmüş olan okulların bakım ve onarımdan geçirilmesi gerektiğine dikkat çektiler. Öğrenci velileri, sınıf pencerelerinde bulunan parmaklıklara dikkat çekerek Pas içinde öğrencilerin eğitim gördüklerini söylediler.
Okullar açıldı Tadilat Yeni Başladı
Silopi’de alışılagelmiş bir konu ise okulların açılması ile birlikte bakım ve onarım çalışmalarının başlaması olarak ifade edildi. Okulların kapanması ile birlikte bakım ve onarım çalışmalarının yapılması gerektiğini söyleyen vatandaşlar, okulların açılması ile birlikte tadilat çalışmalarının başladığını ifade ettiler.

Kadir BARIŞ / Silopi KENTHABER
Yayın Tarihi : 18 Eylül 2008 Perşembe 16:14:06
Güncelleme :18 Eylül 2008 Perşembe 16:24:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?