29
Mayıs
2024
Çarşamba
SİLOPİ - ŞIRNAK

ÖSS'yi kazanan öğrenciye yardım

Silopi ilçesinde 2008 Öğrenci Seçme Sınavı'nda (ÖSS) başarılı olup, üniversiteyi kazanan öğrenciye Silopi Belediyesi para yardımında bulundu.

Silopi ilçesinde 2008 ÖSS'de başarılı olan öğrenciye belediye para yardımında bulundu. Silopi Belediye Başkanı Muhsun Kunur, ilçede birinci olan ve Türkiye genelinde de dereceye giren Perihan Ölker'e bin YTL para yardımında bulundu. Perihan Ölker, 341 puan alarak 3. tercihi olan Gazi Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni kazandı. Zor şartlarda bunu başardığını dile getiren Ölker, "Zengin bir ailenin çocuğu olmuş olsaydım belki bu başarıyı elde etmezdim'' dedi.
Kızlarını okutmayan ailelere seslenen Ölker, "Aileler, çocuklarına biraz zorluk görmeyi göstersinler. Her istediklerini direkt ellerine sunmasınlar ki çocuklar elde etmenin başarısını görsünler. Bölgemizde imkansızlıklar nedeniyle birçok çocuk okuyamıyor. Benim kardeşim olan Jufan Ölker de Marmara Üniversitesi Edebiyat Bölümü'nü kazandı. Yardımlarından dolayı Belediye Başkanı Muhsun Kunur'a teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Belediye Başkanı Kunur, 2000'li yılların bilgi çağı olduğunu hatırlatarak, "Tüm Silopi'li öğrencilere örnek bir başarı elde ettikleri için mutluyuz. Başarılı olan her öğrenciye destek sunmaya hazırız. Üniversiteyi kazanan öğrencilerimiz daha birinci sınıftan itibaren çalışmalarını devam ettirmeli. Başarılı olan öğrencilerin üniversite okumaları için desteklenmelerini istiyoruz. Üniversite okuyan her öğrencinin iyi mevkilere geleceğinden ve bölgemize faydalı olacaklarından hiç şüphem yok" ifadelerini kullandı.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Ağustos 2008 Perşembe 12:06:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?