19
Mayıs
2024
Pazar
SİLOPİ - ŞIRNAK

Selden zarar görenlere sağlık taraması

Şırnak'ın Silopi İlçe merkez ve çevre köylerinde, selden zarar gören vatandaşlar sağlık taramasından geçirildi.

İlçe merkezinde yapılan sağlık taramasına, Sağlık Grup Başkanı Metin Tasman, Sağlık Grup Başkan Yardımcısı Ekrem Birlik, Dr. Mesut Bala, sağlık memuru Hasan Ökten, ebe Emel Sayın ve laboratuvar teknisyeni Kıymet Kayaber katıldı. Köylerde yapılan sağlık taramasına ise, Dr. İsmet Besen başkanlığında 4 doktor ve 1 hemşire olmak üzere 5 kişilik sağlık ekibi katıldı. 

Sağlık ekipleri, çevre köylerde selden zarar gören vatandaşları muayene ederek ilaç verdi. Yapılan muayenelerde birçok kişide soğuk algınlığı rahatsızlığına rastlandığını kaydeden Dr. Besen, hastaların bir an önce şehir merkezinde ciddi bir sağlık taramasından geçmeleri gerektiğini söyledi. Orta Köyü, Çiftlik ve Buğdaylı köylerinde yaklaşık 2 bin 500 hastaya verilen reçeteler, Silopi Kaymakamlığı'ndan hiçbir ücret ödenmeden temin edilecek. 

Silopi İlçesi'nde yaklaşık 4 gündür sağlık taraması yapan ekibin başkanı Metin Tasman çalışmalar hakkında verdiği bilgilerde şunları kaydetti: "Sele maruz kalan yerlerde salgın hastalıkları önlemek amacıyla su kuyuları ve depoları klorlandı. 112 acil ekibi, sele maruz kalan evlerdeki acil sağlık hizmetlerini yürüttü. Orta, Çiftlik ve Buğdaylı köylerinde sağlık ekipleri sağlık taraması yaptı. Her gün hasta olanlara ilk müdahaleler ve ilaç dağıtımı yapıldı. Bulaşıcı hastalıklara karşı gezici ekipler tarafından halk bilgilendirildi."
iha
Yayın Tarihi : 6 Kasım 2006 Pazartesi 12:17:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
sevgi dönmez IP: 88.244.107.xxx Tarih : 18.12.2008 22:12:24

Mesut, Haberi görünce çok mutlu oldum. senin altın gibi bi kalbin var bunu bir kez daha anladım