24
Mayıs
2024
Cuma
SİLOPİ - ŞIRNAK

Silkor-Der'den gazetecilere yemek

SİLOPİ KORUMA VE GELİŞTİRME DERNEĞİ'NDEN GAZETECİLERE YEMEK

Şırnak'ın Silopi ilçesinde görev yapan gazeteciler Silopi Koruma ve Geliştirme Derneği (Silkor-Der) tarafından verilen yemekte bir araya geldi.

Grand Otelde gazeteciler için verilen yemeğe Silopi'de görev yapan yerel ve ulusal basın temsilcileri katıldı.

Yemekten önce bir konuşma yapan Silkor-Der Başkanı Nasır Özden derneğin çalışmaları hakkında bilgi verdi. Özden, "Silopi Koruma ve Geliştirme Derneği olarak Silopi'de hayatı daha canlı kılmak, toplumumuzda görünen ve görünmeyen sorunlara ve aksaklıklara daha pratik çözümler bulmak ve geliştirmek adına yola çıktık. Bu konuda iddialıyız çünkü gücümüzü Hak'tan ve halktan alıyoruz. Derneğimiz siyasi içerikli olmayıp toplumsal hizmete odaklıdır. Bunun için bütün siyasi parti ve kuruluşlara aynı mesafede uzak ve yakındır. Dünyada sivil toplum kuruluşlarına olan ihtiyaç ve taleplerin artarak devam etmesi sonucunda biz de derneğimizi, Silopi ilçemizin 50. kuruluş yıl dönümünde yani 01 Nisan 2010 tarihinde kurduk. Derneğimizin kısaca amacı; bilimsel, eğitim, sosyal ve kültürel alanlarda Silopi ilçesinin gelişimini sağlamaktır. İlçemizde daha yaşanılır ve daha kaliteli bir yaşam için çabalıyoruz" diye konuştu.

Yerel ve ulusal basında çalışan gazetecilerin işlevlerinin aynı olduğuna dikkat çeken Özden basında çıkan haberlerin doğru ve tarafsız bir şekilde yayınlanması gerektiğini söyledi. Özden, "Değerli basın mensupları şu anda siz değerli, Şırnak ilimizin ve özelde Silopi ilçemizin gözü kulağı ve sesi olan sizlerle oturmanın ilçemize büyük kazanımlar sağlayacağının inancındayım. Halk doğru bilgilenirse, kendisini yönetenler hakkında kararlarını da doğru olarak, sağlıklı olarak verir. Zamanı geldiğinde siyasal tercihlerini doğru bilgilere dayanarak sağlıklı olarak yapar ve de demokrasi sağlıklı işler. Aksine birtakım çıkar ilişkileri sonucunda, siyaset ve medya ilişkileri özel maksatlar için, çıkarlar için kullanıldığında, alet edildiğinde, halktan birtakım gerçekler saklandığında, saptırıldığında, abartıldığında, yönlendirildiğinde, halk doğruyu öğrenemez, aldanmış olur. Tabii siyasal tercihlerini, tepkilerini de doğru gösteremez, yanılır ve o yanılgılar demokratik rejimi büyük sıkıntılara sokar. Bunun da büyük sorumluluğu, büyük işlevi ve önemi, yerel basında çalışan siz değerli basın mensuplarının, yerel basın ve medya kuruluşlarının üzerindedir" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Haziran 2010 Perşembe 09:43:00
Güncelleme :3 Haziran 2010 Perşembe 17:20:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?