22
Mayıs
2024
Çarşamba
SİLOPİ - ŞIRNAK

Silopi esnafı tedirgin

Silopi ilçesinde son dönemlerde hırsızlık olaylarının artması ve esnafların hırsızlık olaylarına tepki göstermesinin ardından Silopi Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı'ndan açıklama yapıldı.

Esnafın tedirginliği belirtilen açıklamada yetkililer tarafından gerekli hassasiyet gösterilmesi ve dikkatli olunması önerilirken ayrıca ailelilerden de çocuklarına sahip çıkmaları istenildi.

Silopi Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı M. Sıddık Öğmen, ailelerin çocuklarına sahip çıkması gerektiğini belirterek, "İlçemizde son dönemlerde çıkan hırsızlık olayları, karşılaştığımız sorunlardan yalnızca bir tanesidir. Alt yapısı, geleceği, Habur Gümrük Kapısı'na bağlı esnaflar, gerek ülke ekonomisindeki durgunluk, gerekse Habur Gümrük Kapısı'nın canlılığını yitirmesi karşısında sıkıntıya düşmüştür. Esnaf bir de hırsızlık olaylarının artması ile daha çok tedirgin olmaktadır. Sebebi ne olursa olsun bu tür olayları yapmak veya onaylamak mümkün değildir. Bu konuda yetkililerin daha dikkatli olması gerekmektedir. Vatandaşları da kendi çocuklarına sahip çıkmaya, kötü alışkanlıklardan vazgeçirmeye ve onlara daha iyi bir gelecek hazırlamaya çağırıyorum. Belki bu tür olaylar tamamıyla ortadan kalkmaz, ancak caydırıcılık açısından ilçenin belli başlı yerlerine kamera yerleştirmek yararlı olur. Yine de bu konuda en büyük görev bize düşüyor ve hepimiz kendi çocuklarımıza sahip çıkarak ve eğiterek engel olabiliriz. Bu tür hırsızlık olaylarına maruz kalan esnafımıza geçmiş olsun diliyor ve bunun son olmasını temenni ediyorum" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Aralık 2007 Pazartesi 13:42:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?