19
Mayıs
2024
Pazar
SİLOPİ - ŞIRNAK

Silopi hacı adaylarını uğurladı

Silopi İlçesi'nde ilk hacı kafilesi, kutsal topraklara dualarla uğurlandı. 

Hacı adaylarını uğurlama törenine, Belediye Başkanı Muhsun Kunur, DTP İlçe Başkanı Hacı Üzen ve İlçe Müftüsü Abdullah Kaplan katıldı. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın organizasyonuyla hacca gidecek olan 36 hacı adayı, Çarşı Camii önünden otobüsle Diyarbakır'a hareket etti. Yolculuk öncesi hacı adaylarının yakınlarıyla vedalaşması sırasında sevinç ve hüzün birarada yaşanırken, kimisi bu anı fotoğrafla veya kameraya çekti. Oldukça heyecanlı oldukları gözlenen hacı adayları, kutsal topraklarda hac farizasını yerine getirecek olmanın mutluluğunu yaşarken, zaman zaman duygulandı. Hacı adaylarından Mehmet Emin Uytu, tarifi imkansız bir sevinç yaşadığını belirterek, "Kutsal topraklara gitmenin heyecanı var içimizde. Bu sevinç ve bu haz, tarifsiz bir duygu. Orada namaz kılmak, Beytullah'ı tavaf etmek, ayrı bir haz. Allah, herkese nasip eder inşallah" dedi. Bir başka hacı adayı 47 yaşındaki Fatma Çevik ise, "Çok mutluyum, çok seviniyorum. Allah'ın verdiğine çok şükür. Allah kimseyi dinden, imandan, Kur'an'dan ayırmasın. Allah'ın izniyle gidip geleceğim" diye konuştu. 

Silopi Müftüsü Abdullah Kaplan, bu sene Şırnak bölgesinde toplam 223 kişinin hacca uğurlanacağını açıklayarak, hacı adaylarının çoğunlukla genç kesimden olduğunu ifade etti. Müftü Kaplan, "Bugün ilçemizde ilk grubu heyecan ve sevinçle kutsal ve mukaddes topraklara yolcu ediyoruz. Aralık ayının 20'sinde Şırnak merkezden bir kafilemiz gidecek, geriye kalan kafileyi ise Aralık ayının 24'ünde acenteyle Suudi Arabistan'a göndereceğiz. Ülkemizde hac organizasyonları Diyanet İşleri'nin başkanlığında yapılıyor. Hac adayları, ilçeden Diyarbakır'a kadar, oradan da uçakla Suudi Arabistan'a gidecek. Her noktada bizim Diyanet tarafından gönderilen görevlilerimiz vardır ve bunlar hacılarımızı karşılayacakladır. Orada bulunan Diyanet görevlilerince hacı adaylarının her türlü ihtiyaçları karşılanacaktır. Allah, haclarını mübarek etsin. Sağ selamet ülkelerine gelmeyi Cenabı Hak nasip etsin" dedi. 

Hacı adaylarını Diyarbakır'a götüren otobüs hareket etmeden önce, yolculuğun selametli geçmesi amacıyla otobüsün önünde ezan okundu. Silopili hacı adaylarının, 23 Ocak tarihinde dönüş yapacakları bildirildi.
İHA
Yayın Tarihi : 12 Aralık 2006 Salı 12:45:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?