31
Mayıs
2024
Cuma
SİLOPİ - ŞIRNAK

Silopi Halk Bankası rekor kırdı

İlçemizde 2006 yılı ocak ayında faaliyete giren Silopi Esnaf ve Sanatkârları Kredi ve Kefalet Kooperatifi 8 ayda 820 vatandaşımıza 8 Milyon YTL’ ye yakın kredi kullandırdı.

Aynı zamanda Cizre ilçesinde Silopi Halk Bankası Öncülüğünde açılan Cizre Esnaf ve Sanatkârları Kredi ve Kefalet Kooperatifi 8 aylık kısa bir zamanda Cizre Esnafına 5 Milyon YTL kredi kullandırdı.

Halk Bankası Silopi Şubesi Müdürü Felemez Keskin “ esnaflarımıza biz bugüne kadar 25 bin YTL ve %13 faizle kredi kullandırıyorduk. Ancak yaptığımız çalışmalar sonrasında Silopili esnaflarımıza 50 bin YTL ve %09 faizle kredi kullandırma çabasındayız. Kefil bulundurma şartı ile biz birçok kesimden esnaflarımıza kredi kullandıracağız. Kooperatif ile ortak çalışan bankamız bugüne kadar Sanayi, Nakliyat, Tüccar gibi birçok esnafa kredi kullandırdı.

İlçemizde 2006 yılı ocak ayında faaliyete giren Silopi Esnaf ve Sanatkârları Kredi ve Kefalet Kooperatifi ve 2007 yılı başlarında hizmete açılan Cizre Esnaf ve Sanatkârları Kredi Kefalet Kooperatifi iki yılı aşkın bir zamandır yöre halkına kredi kullandırıyor.
Şoförler Yoğun İlgi Gösteriyor İki yıldan bu yana en çok şoför vatandaşların kredi almak için başvurduğunu ifade eden Silopi Halk Bankası şubesi Müdürü Felemez Keskin, “şoför vatandaşlarımızı orta ve büyük işletmeli marketler yer alıyor. Bunu demir doğrama atölyeleri takip ederken son sırada ise küçük işyerleri işletmecileri yer alıyor” açıklamalarına yer verdi.

Gördükleri yoğun ilgiden memnun olduklarını ifade eden Müdür Keskin “Yaptığımız çalışmalar sonrasında Silopili esnaflarımıza 50 bin YTL ve %09 faizle kredi kullandırma çabasındayız. Kefil bulundurma şartı ile biz birçok kesimden esnaflarımıza kredi kullandıracağız. Kooperatif ile ortak çalışan bankamız bugüne kadar Sanayi, Nakliyat, Tüccar gibi birçok esnafa kredi kullandırdık” açıklamalarında bulundu.

Düşük Faizle Kredi Veriliyor

Halk Bankası Silopi Şubesi Müdürü Felemez Keskin "Esnaflarımıza biz bugüne kadar 25 bin YTL ve %13 faizle kredi kullandırıyorduk. Ancak yaptığımız çalışmalar sonrasında Silopili esnaflarımıza 50 bin YTL ve %09 faizle kredi kullandırma çabasındayız. Kefil bulundurma şartı ile biz birçok kesimden esnaflarımıza kredi kullandıracağız. Kooperatif ile ortak çalışan bankamız bugüne kadar Sanayi, Nakliyat, Tüccar gibi birçok esnafa kredi kullandırdı. 5 yıl gibi uzun bir süre Cizre ilçemizde kapalı kalan Esnaf ve Sanatkârları kredi ve kefalet kooperatifi şu an başkanlığını yapan Abdullaziz Göğmen tarafından yoğun ve azimli çabalar sonucunda faaliyete girdi."iİfadelerini kullandı.

Kadir BARIŞ / Silopi KENTHABER
Yayın Tarihi : 5 Eylül 2008 Cuma 09:18:38
Güncelleme :5 Eylül 2008 Cuma 15:11:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?