19
Mayıs
2024
Pazar
SİLOPİ - ŞIRNAK

Silopide bayram kutlamaları

Şırnak'ın Silopi ilçesinde mülki erkan ve Mehmetçik halkın Ramazan bayramını kutladı.Kaymakam Aydın Abak, ilk kez bir ilçede bayramı bu şekilde coşku ile kutlandığını belirtti. 

Silopi Öğretmen Evi'nde başlayan bayramlaşma töreni, yaklaşık 1 saat sürdü. Törenlerde Kaymakam ve Garnizon Komutanı, davetlilerin ellerini tek tek sıkarak bayramlarını kutladı. Bayram kutlamalarına Silopi Kaymakamı Aydın Abak, 172. Zırhlı Tugay Komutanı Kurmay Albay Sadık Piyade, CHP Şırnak İl Başkanı Çınar Ökten, AK Parti Silopi İlçe Başkanı Neşet Kunur, İlçe Emniyet Müdürü Nusret Kapaklıkaya, askeri erkan , muhtarlar, çeşitli kurumların amir ve müdürleri ile vatandaşlar katıldı. 

Halka açık olan bayramlaşma törenine vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Daha önce birçok yerde kaymakamlık yaptığını belirten Kaymakam Aydın Abak ilk kez bir ilçede bayramı bu şekilde coşku ile kutlandığını söyledi. Abak, bayramların çok özel günler oluğunu vurgulayarak, "Bugünler küskünlük, dargınlık havasından arınıp, dostluk ve kardeşlik duygularının tazelendiği önemli günlerdir" dedi. 

Şehit ailelerin Ramazan bayramını kutladığını söyleyen Kaymakam Abak şehitlere minnet borcu duyduklarını ve şehitlerin sayesinde böyle huzurlu bir bayram geçirdiklerini söyledi. Tüm Silopi halkının bayramını en içten dileklerle kutladığını ifade eden Abak bölgede görev yapan herkese teşekkür ettiğini sözlerine ekledi. Programda bir konuşma yapan 172. Zırhlı Tugay Komutanı Kurmay Albay Sadık Piyade Silopi halkının bayramını kutlayarak şunları söyledi: 

"Hep bir arada, sevgi dolu ve huzurlu nice bayramlar geçirmek dileğiyle, Ramazan bayramınız kutlu olsun. Tüm herkes birbirlerine daha çok yakınlaşsın, dargınlıklar ortadan kalksın, kardeşlik ve dostluk duyguları daha da kuvvetlensin. Herkese hayırlı bayramlar."

iha
Yayın Tarihi : 30 Eylül 2008 Salı 13:10:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?